ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Φτιάχνουμε τσιγαρίδες, έναν συγκλονιστικό μεζέ

Περιστρέφω τον διακόπτη της ηλεκτρικής κουζίνας, σαν να αναζητώ στην κεραμική της εστία κάποια πειρατική ραδιοφωνική συχνότητα. Ανεβαίνω στον Χορτιάτη. Η κατσαρόλα μου ακουμπάει σε πυκνωτές και λυχνίες, νομίζω πως καίει σε βραχέα κύματα. Με αυτά τα ζεστά κύματα σιγολιώνω στην κατσαρόλα λεπτά φύλλα χοιρινού λίπους, πυκνά λευκά, με μια επιμελώς ελάχιστη παρουσία κρέατος πάνω τους. Έχουμε δρόμο μπροστά μέχρι να δούμε τις τσιγαρίδες να γλυκοκαβουρδίζονται στο λαρδί τους. Προσθέτω αλάτι λίγο παραπάνω από τη συνταγή μου.

Λικέρ κυδώνι

Από τα πιο κλασικά και τα πιο μυρωδάτα λικέρ της εποχής. Τα κυδώνια που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι ώριμα, κίτρινα και περιποιημένα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ