ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπαγγέτι με σάλτσα αβοκάντο και τυρί γκούντα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια διαφορετική μακαρονάδα! Μακαρόνια σπαγγέτι με σάλτσα φτιαγμένη από κυπριακά αβοκάντο και τυρί γκουντα! Τώρα τον Απρίλιο τα αβοκάντο είναι στα καλύτερα τους. Τα συνδυάζουμε εδώ με πρώτης τάξεως μακαρόνια σπαγγέτι La Molisana για μια πραγματικά wao μακαρονάδα!

Χρόνος προετοιμασίας, 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος, 10 λεπτά
Μερίδες, 6 Μερίδες
Θερμίδες ανά μερίδα, 561kcal

Υλικά
400 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι La Molisana
2 μέτρια ώριμα αβοκάντο χωρίς κουκούτσια και αποφλοιωμένα
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
Τον χυμό από 1/2 λεμόνι
130 γρ. γάλα
100 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
1/4 ποτήρι φρέσκα φυλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, συν περισσότερα για γαρνιτούρα
Αλάτι και πιπέρι
Μπούκοβο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε μπόλικο νερό. Αφήνουμε να κοχλάσει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα τοποθετώντας το αβοκάντο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ. Κτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν πλέον κομμάτια αβοκάντο στην σάλτσα και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, τον βασιλικό, το τυρί και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι . Κτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Θέλουμε η σάλτσα να είναι όσο το δυνατόν πιο λεία.
Όταν τα ζυμαρικά ψηθούν, στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι αλλά κρατάμε λίγο από το νερό μαγειρέματος. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο από το νερό ζυμαρικών που κρατήσαμε για να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό, μπούκοβο και μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση