ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εύκολα λινγκουίνι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπέροχη μακαρονάδα για να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι! Πικάντική με τέλεια ψημένες γαρίδες!

Χρόνος ετοιμασίας, 10’
Χρόνος μαγειρέματος, 12’
Μερίδες, 6
Θερμίδες ανά μερίδα, 520 kcal

ΥΛΙΚΑ
Για τις γαρίδες
400 γρ. μέτριες γαρίδες, με το κέλυφος
30 γρ. ούζο
¼ κoυτ. γλυκού σκόνη τσίλι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι
Για την σάλτσα
30 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
30 γρ. ούζο
350 γρ. χυμό ντομάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Αλάτι & πιπέρι
500 γρ. (κουτί) μακαρόνια λινγκουίνι La Molisana
Για το σερβίρισμα
Βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Λίγο μπούκοβο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ούζο, τσίλι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για να μαριναριστούν οι γαρίδες μας. Έπειτα στρώνουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση αλουμινόχαρτο και λαδόχαρτο. Τυλίγουμε της γαρίδες για να σφραγιστούν καλά και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ψήνουμε τα μακαρόνια μας ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας, 12 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο και βάζουμε στη φωτιά για να λιώσει. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο.
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα τους. Προσθέτουμε την σάλτσα. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τον φούρνο, τις καθαρίζουμε από την ουρά και το κεφάλι και τις ρίχνουμε με όλα τα ζουμιά που κατέβασαν μέσα στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και μπούκοβο αν θέλουμε.

 Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση