Kathimerini.com.cy
Καλοκαιρινή μακαρονάδα φτιαγμένη με ντομάτα, κρέμα και φρέσκο βασιλικό. Υπέροχα μυρωδάτη φτιαγμένη εδώ με τα μακαρόνια Casarecce φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο έτσι η σάλτσα να μπορεί να απλώσει όσο πιο πολύ γίνεται στην επιφάνειά τους! Δοκιμάστε τα!
Χρόνος προετοιμασίας, 10’
Χρόνος μαγειρέματος, 20’
Μερίδες, 6
Θερμίδες ανά μερίδα, 460 Κcal
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. (1 πακέτο) ζυμαρικά Casarecce La Molisana
1 κουτ. σούπας αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
60 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
60 γρ. πελτέ ντομάτας
Aλάτι και πιπέρι
1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
400 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
130 γρ. νερό στο οποίο βράσαμε τα ζυμαρικά μας
130 γρ. κρέμα γάλακτος
15 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να κοχλάσει. Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε πίσω λίγο από το νερό των μακαρονιών.
Παράλληλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο από νερό των ζυμαρικών και την κρέμα γάλατος στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο από το νερό ζυμαρικών που κρατήσαμε πίσω.
Τελειώνουμε το πιάτο μας με φρέσκο, ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως.
ΤΙΡ: Φτιάξτε τη σάλτσα το προηγούμενο βράδυ. Η προετοιμασία της εκ των προτέρων δίνει στη σάλτσα χρόνο να αναπτύξει τις γεύσεις τις.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.