Kathimerini.com.cy
Υγιεινό φαγητό πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ασιατικές γεύσεις, φτιαγμένο τόσο ευκολά!
Θέλετε να δείτε από κοντά τα προτερήματα για την υγεία που παρέχουν τα σκεύη Saladmaster; Στείλτε μήνυμα στο Instagram μου και θα σας πούμε πώς!
Χρόνος ετοιμασίας, 10΄
Χρόνος μαγειρέματος, 20’
Μερίδες, 4
Θερμίδες ανά μερίδα, 360 Kcal
ΥΛΙΚΑ
30 γρ. σησαμέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο
200 γρ. κινόα, ασπρόμαυρη, ξεπλυμένη πολύ καλά και στραγγισμένη
400 γρ. νερό
1/4 κουτ. γλυκού σκόνη λαχανικών
Πρέζα σκόνη τσίλι
15 γρ. ζάχαρη καρύδας
Αλάτι & πιπέρι
150 γρ. παγωμένα φασόλια edamame
Για το σερβίρισμα της σαλάτας μας
50 γρ. σαλάτα wagame
40 γρ. sweet chili sauce
10 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας στους 230 βαθμούς. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το ζεσταίνουμε. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το τσίλι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το τηγάνι μας με το κάλυμμά του και αφήνουμε για 4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 110 βαθμούς, κρατώντας ακόμα το τηγάνι μας καλυμμένο για 20 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν περάσει ο χρόνος, ανοίγουμε το τηγάνι και ανακατεύουμε μέσα τα edamame.
- Όταν περάσει ο χρόνος ανοίγουμε το κάλυμμα και μοιράζουμε την κινόα σε 4 μπολ. Πάνω από κάθε μπολ μοιράζουμε τη σαλάτα wagame, το sweet chili sauce και τελειώνουμε με καβουρδισμένο σουσάμι. Σερβίρουμε αμέσως.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.