ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αμυγδαλωτά με χαρουπόμελο και πορτοκάλι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νηστίσιμα αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη, με ελαφριά γεύση πορτοκαλιού, φτιαγμένα πολύ εύκολα με το αγαπημένο μας ντόπιο υλικό, το χαρουπόμελο!


Χρόνος για να καβουρδιστούν τα αμύγδαλα: 20’
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΟ: 161 kcal ή 369 θερμίδες ανά 100 γρ.

ΥΛΙΚΑ (για 15 μεγάλα αμυγδαλωτά)
260 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους 1560
120 γρ. αλεσμένη φρυγανιά 428
2 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδας πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
160 γρ. xαρουπόμελο 432
70 γρ. νερό

Σε μια λαμαρίνα φούρνου ρίχνουμε τα αμύγδαλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο food processor ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και την φρυγανιά. Αλέθουμε καλά. Όταν τα αμύγδαλά αλεστούν καλά, προσθέτουμε το χαρουπόμελο και το ζεστό νερό. Κτυπάμε ξανά, μέχρι να έχουμε μια πάστα που να πλάθεται.
Φτιάχνουμε μπαλάκια γύρω στα 40 γρ. το καθένα. Διατηρούμε τα αμυγδαλωτά σκεπασμένα στο ψυγείο για να διατηρηθούν φρέσκα.

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στο Instagram μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, ανεβάστε την στον λογαριασμό σας στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση