Kathimerini.com.cy
Σε ποιον δεν αρέσει το σαγανάκι! Φτιαγμένο εδώ με το εθνικό μας τυρί, το χαλούμι! Απολαύστε το σαν ορεκτικό μαζί με μαρμελάδα σύκο!
Χρόνος ετοιμασίας, 5’
Χρόνος ψησίματος, 10’
Μερίδες 2
Θερμίδες ανά μερίδα, περίπου 300kcl
Υλικά
200- 250 γρ. ( 1 συσκευασία) τυρί Χαλούμι Πισσουρκότικο Χαραλαμπίδης Κρίστης
100 γρ. αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Για να σερβίρουμε
Λεμόνι
Μαρμελάδα σύκο
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε αυτη τη συνταγή χαλούμι σαγανάκι, κόβουμε το χαλούμι στην μέση από την μακριά του έτσι που ένα κομμάτι να είναι περίπου 2 εκ. σε πάχος.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο.
Βουτάμε το τυρί μέσα σε κρύο νερό και στη συνέχεια περνάμε το από το αλεύρι, ώστε να κολλήσει επάνω. Κουνάμε λίγο για να φύγει το παραπανίσο αλεύρι.
Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε αρκετό λάδι ώστε να καλύψει περίπου το μισό σαγανάκι όταν τηγανίζεται και ζεστάνεται σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το σαγανάκι μέχρι να ροδίσει γυρνώντας το και απο την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε το σαγανάκι με μπόλικο λεμόνι και φυσικά μαρμελάδα σύκο για μια γλυκόξινη γεύση!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.