ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ενα πολύ διαφορετικό, γκουρμέ μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Kathimerini.gr Καθαρά και ξάστερα πρέπει να δηλώσω ότι η Καθαρά Δευτέρα έχει για μένα μια μελαγχολία, που ίσως πηγάζει από το ότι ποτέ δεν κατάφερα να πετάξω τόσο ψηλά τον χαρταετό μου και να στείλω γράμμα στους ουρανούς! Τη βρίσκω επίσης μια ημέρα κοπιαστικής προετοιμασίας μεζέδων επί μεζέδων, που απαιτεί πολύωρη παραμονή στην κουζίνα. Δύσκολη ημέρα και για οινικά ταιριάσματα, γιατί πώς να συνταιριάξεις σε ένα ποτήρι τόσες ετερόκλητες γεύσεις;

Κι όμως, τα ζυμαρικά και το ρύζι την επόμενη μέρα είναι πιο υγιεινά

Μπορούν περισσεύματα να είναι πιο ευεργετικά για τον οργανισμό από ό,τι το φαγητό την ώρα που βγήκε από την κατσαρόλα; Στην περίπτωση του ρυζιού, των ζυμαρικών και της πατάτας μπορούν. Τα χτεσινά… κερδίζουν την παρτίδα. Αν τα αφήσουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο, στην ουσία τα ενισχύουμε: την επόμενη μέρα ένα μέρος του αμύλου που περιέχουν θα έχει μετατραπεί σε ανθεκτικό άμυλο, το οποίο έχει πολλαπλά ωφέλη για τον οργανισμό.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ