ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κουνέλι στιφάδο με καστανό ρύζι και κάστανα

Χειμωνιάτικο τραπέζι χωρίς ένα πλούσιο, σαλτσιστό στιφάδο δεν γίνεται. Κρασάτο και πληθωρικό, ζητά ένα δυνατό κόκκινο κρασί, τόσο για το μαρινάρισμά του όσο και στο μαγείρεμα – αλλά και στο ποτήρι. Το καστανό ρύζι που το συνοδεύει έχει ρωμαλέα νοστιμιά και είναι απείρως προτιμότερο από το απλό λευκό.

Βρότσλαβ και Κατοβίτσε: Πολωνία έξω από την πεπατημένη

Άνθρακας, ψευδάργυρος και σίδηρος ήταν τα βασικά προϊόντα που παράγονταν στο Κατοβίτσε, στη νότια Πολωνία, και τις γύρω περιοχές μέχρι και το 1989. Μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, η πόλη, όπως και όλη η χώρα, άρχισε να αλλάζει. Το 2006, οι θέσεις εργασίας στη βαριά βιομηχανία είχαν μειωθεί στο μισό και το Κατοβίτσε αναζητούσε ακόμα τα πατήματά του στη νέα εποχή.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ