ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

The Rock

Του Παύλου Ξανθούλη

Του Παύλου Ξανθούλη

Η λέξη «Rock» παραπέμπει στον Dwayne Johnson, τον διάσημο ηθοποιό, ο οποίος είναι γνωστός με το υπό αναφορά παρωνύμιο, που χρησιμοποιούσε στο ρινγκ, καθώς είναι και επαγγελματίας πυγμάχος. Ωστόσο, εν προκειμένω, η λέξη rock, βράχος δηλαδή, που επικαλούμαστε σήμερα, δεν αφορά τον διάσημο ηθοποιό και παλαιστή, αλλά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο οποίος «είναι ακλόνητος βράχος», όπως μάθαμε από την ανάρτηση μιας αντιομοσπονδιακής κυρίας. Όχι βράχος του ρινγκ όπως είναι ο Dwayne Johnson, αλλά βράχος στις πολιτικές του θέσεις, αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού.

Η εν λόγω λοιπόν αντιομοσπονδιακή κυρία, η οποία φέρεται να είναι δεύτερη ξαδέλφη της πρώτης κυρίας, είχε «ραντεβού» όπως η ίδια γνωστοποίησε, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου την ενημέρωσε για το Κυπριακό! Και αφού ολοκληρώθηκε το ενημερωτικό ραντεβού, η αντιομοσπονδιακή κυρία που έλαβε γνώση από τον πρώτο πολίτη του κράτους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ανέφερε σε ανάρτηση ότι ο πρόεδρος διασκέδασε όλες τις ανησυχίες της, προφανέστατα αντιομοσπονδιακές, και ότι νιώθει «πλέον ήσυχη και ασφαλής», διότι όπως μας εξήγησε, «ο πρόεδρός μας είναι βράχος ακλόνητος».

Αν ο πρόεδρός μας λοιπόν κατάφερε να κάνει μια δεδηλωμένα αντιομοσπονδιακή συγγενή της προεδρικής οικογένειας να τον βλέπει «βράχο ακλόνητο», τότε πώς θα πρέπει να τον κοιτάζουν όσοι τάσσονται υπέρ της ομοσπονδίας; Και πώς πρέπει να τον βλέπουν όχι μόνον οι εντός Κύπρου, αλλά κυρίως οι εκτός Κύπρου; Στους οποίους δηλώνει ότι εναποθέτει τις ελπίδες του για επανέναρξη των συνομιλιών με βάση το «συμφωνημένο πλαίσιο», κάτι που αισθάνθηκε την ανάγκη να υπομνήσει δύο φορές τις τελευταίες βδομάδες, προς τον γ.γ. ΟΗΕ, σε ισάριθμες επιστολές (Φιλελεύθερος–Αντέννα), επιστρατεύοντας και τα ψηφίσματα του Σ.Α. Ψηφίσματα, τα οποία αναφέρονται σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και που προφανώς δεν ανησυχούν πλέον τους αντιομοσπονδιακούς φίλους της ξαδέλφης της προεδρικής οικογένειας. Όπως βεβαίως δεν ανησυχούν ούτε την Τουρκία, που έχει άλλωστε βάλει πλώρη για λύση δύο κρατών, θεωρώντας ότι η λύση ομοσπονδίας έχει ξεπεραστεί. Την αντιομοσπονδιακή ξαδέλφη της προεδρικής οικογένειας δεν τη γνωρίζω. Τη «διάβασα» προχθές, ως αποτέλεσμα της ενδιαφέρουσας ανάρτησής της, για τη «βραχώδη σύσταση» του προέδρου μας, η οποία δεν είμαι σίγουρος πόση ασφάλεια μπορεί να δημιουργήσει σε οποιονδήποτε, είτε είναι ομοσπονδιακός είτε αντιομοσπονδιακός.

Διότι, σύμφωνα με τη δική μου μαρτυρία, που δεν είχα το «προνόμιο» να ενημερωθώ από τον πρόεδρό μας για το Κυπριακό, η βραχώδης σύσταση που αποδίδεται στον Νίκο Χριστοδουλίδη έχει την ιδιότητα να μεταβάλλεται αναλόγως του ακροατηρίου που έχει απέναντί του. Δηλαδή, εάν απέναντί του έχει τον Αντόνιο Γκουτέρες ή για παράδειγμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε επιστρατεύει το ομοσπονδιακό τροπάριο. Αντίθετα, εάν απέναντί του έχει ακροατήριο που διαφωνεί με τη λύση ομοσπονδίας, τότε αλλάζει τροπάριο και εμφανίζει έναν διαφορετικό «βράχο», στον οποίο προσδένει άλλου είδους ακλόνητες αναφορές, ανάλογες με αυτές που προφανώς αποκόμισε η αντιομοσπονδιακή ξαδέλφη της προεδρικής οικογένειας και οι οποίες την οδήγησαν να αισθανθεί ασφάλεια. Σε κάθε λοιπόν περίπτωση, οι χειρισμοί του προέδρου μας και η διαχείριση του Κυπριακού, είναι rock. Rock and roll, με τη σύγχρονη έννοια. Πάνω, κάτω και πλαγίως. Για όλα τα γούστα και για κάθε ακροατήριο. Την ίδια ώρα που ο αδιαμφισβήτητος «άνθρωπος» της Άγκυρας στα Κατεχόμενα, ο Εργκιούν Ολγκούν, «εισηγείται», όχι τυχαία, ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου μέσω Τουρκίας για να διασφαλιστεί ότι με ή χωρίς λύση του Κυπριακού, η νήσος θα είναι μονίμως εξαρτώμενη. Και δεμένη σε «τουρκικό βράχο».

Σημ.: Η Φιλίππα Καρσερά ανέφερε στον Χριστόφορο Χριστοφή (LegalMatters), ότι μόλις είχε μάθει ότι η αντιομοσπονδιακή κυρία είναι ξαδέλφη της, κάτι που μάλλον υποβάθμισε, σημειώνοντας ότι «δεν παραξενεύομαι, γιατί από την ημέρα που βγήκε ο Νίκος πρόεδρος, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσους νέους συγγενείς και πόσους νέους κουμπάρους απέκτησα». Αυτό όμως έχει δύο ευχάριστες πτυχές: Η πρώτη είναι η γνωριμία και σύσφιγξη σχέσεων της προεδρικής οικογένειας με τους συγγενείς της, διά προσκλήσεων και ενημερωτικών ραντεβού στο Προεδρικό, για το Κυπριακό, κάτι που αποτελεί πανευρωπαϊκή πατέντα και θεωρώ ότι η Κομισιόν δεν θα μας αρνηθεί ΠΟΠ. Και η δεύτερη, οι περισσότερες επιλογές που δημιουργούνται, σε περίπτωση που ο πρόεδρός μας επιχειρήσει ένα νέο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το στοιχείο της συγγένειας έχει, όπως είναι γνωστό, τη σημασία του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παύλου Ξανθούλη

Παύλος Ξανθούλης: Τελευταία Ενημέρωση

X