ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κτηματολόγιο, το καλύτερο πυροσβεστικό όχημα

ΔΡΑΚΟΥΝΑ

Στην Ελλάδα τον Αύγουστο έχουν πυρκαγιές.

Στην Κύπρο τον Αύγουστο έχουμε τραγικές επετείους εισβολής, σφαγών και πολύνεκρων ατυχημάτων.
Ο Αύγουστος, με λίγα λόγια, είναι ο πιο συναρπαστικός μήνας του ελληνικού έθνους, σε όλη την επικράτεια.
Αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί μέχρι να καούν όλα τα δέντρα στην Ελλάδα και σκοτωθούμε όλοι εμείς εδώ στην Κύπρο. Και οι δύο στόχοι είναι σε καλό δρόμο και φέρνουν πολύ θετικά αποτελέσματα. Απ’ ό,τι είδα στην τηλεόραση, έμειναν μόνο μερικές δεκάδες δέντρα σε όλη την Αττική, κι εμείς εδώ ακονίζουμε μαχαίρια για να φάμε και πάλι «ένδοξα» τα μούτρα μας.

Είχα την ατυχία να παρακολουθήσω την άμεση σύνδεση με τις πυρκαγιές (φρέσκα πεύκα καίγονται! Πάρε κόσμε! Εδώ τα καλά και πρώην χλοερά!), ενώ παράλληλα διάβαζα ένα βιβλίο ιστορίας του νεοελληνικού κράτους (το ότι εμφανίζω τάσεις μαζοχισμού το έχουμε ήδη καλύψει, δεν το συζητώ). Με το ένα μάτι έβλεπα στάχτη και αποκαΐδια, με το άλλο διάβαζα για τη Μακρόνησο και το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων αστών, που δεν είναι το τάβλι ή οι ρακέτες θαλάσσης, αλλά πώς να τρώνε με διάφορους τρόπους τα δάνεια των ξένων χωρών που δόθηκαν (και ακόμα δίνονται) για την «ανασυγκρότηση του κράτους». Ήταν κακός συνδυασμός. Do not try this at home.
Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, όμως, έχουν και μερικά καλά:
- Αποδεικνύουν στους Κυπρίους ότι η ανεξαρτησία ήταν το καλύτερο πράγμα που τους συνέβη. Φαντάστηκες τώρα να ήμασταν μέρος του ελληνικού κράτους; Στο Τρόοδος δεν θα υπήρχε δέντρο ούτε για δείγμα. Πάλι καλά να λέτε.
- Επίσης αποδεικνύουν ότι το Κτηματολόγιο που έστησαν οι κακοί δαίμονες οι Άγγλοι και μας το άφησαν ως δώρο ανεξαρτησιακό, είναι το καλύτερο μέτρο πρόληψης πυρκαγιών που απέκτησε ποτέ η Κύπρος. Αυτό θα έπρεπε να κάνουν στην Ελλάδα. Αντί να αγοράζουν πυροσβεστικά μέσα, να έστηναν Κτηματολόγιο και κανόνες πολεοδομίας.

Μήπως τελικά θα ήταν καλύτερα να ενωθεί η Ελλάδα με την Κύπρο; Να τους χτίσουμε βρε αδερφέ και μια εθνική οδό της προκοπής (highway λέγεται αλλά εντάξει, δεν θα κολλήσουμε στο όνομα). Να τους μάθουμε τις αρετές του κυκλικού κόμβου (round about). Να χορτάσει δρόμο διπλής κατεύθυνσης το μάτι τους. Λέμε τώρα.

______

Champions League και Λευκωσιάτισσες

Με αυτά και με άλλα, το ΑΠΟΕΛ μπήκε στους ομίλους του Champions League. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια κυπριακή ομάδα καταφέρνει να τρυπώσει μέσα στην κορυφαία διοργάνωση και πρέπει να νιώθουμε περήφανες και ευχαριστημένες. Και να βάλουμε και κάνα πλυντήριο να καθαρίσουμε τα μπλουζάκια / καπελάκια / κασκόλ / σημαίες και άλλες εξαρτήσεις του φίλαθλου συζύγου.

Αναμένουμε με αγωνία την κλήρωση που θα δείξει με ποιες ομάδες θα αναμετρηθεί το ΑΠΟΕΛ. Πρέπει να ξέρουμε έγκαιρα, να κανονίσουμε τις charter πτήσεις μας, να κανονίσουμε τις τριήμερες εξορμήσεις μας σε πόλεις της Ευρώπης (ο σύζυγος θα πωρώνεται με το ματς και εμείς με το shopping potential). Καλέ Θεούλη, κάνε να κληρωθεί με καμιά ιταλική ομάδα να πάμε Ιταλία! Ή, ακόμα καλύτερα, κάνε να κληρωθεί με ιταλική ΚΑΙ ισπανική ομάδα. Ολέ!

Προβλέπω ότι οι άδειες ασθενείας (τα λεγόμενα sick leave), ειδικά μετά από κάθε αγώνα, θα αυξηθούν κατακόρυφα στη Λευκωσία. Ήδη σήμερα που γράφεται το κείμενο (Πέμπτη), το μισό γραφείο τηλεφώνησε για να πει ότι κάτι του έτυχε / είναι άρρωστο και δεν θα μπορέσει να έρθει. Από σήμερα, οι έξαλλοι πανηγυρισμοί κατηγοριοποιούνται ως εύλογη αιτία για άδεια ασθενείας την επομένη.

Άσε που από αυτούς που εμφανίστηκαν κανένας δεν δουλεύει. Μέχρι και η καθαρίστρια σχολιάζει το ματς.

Αν η πορεία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη συνεχίσει να είναι θετική, η Λευκωσία αναμένεται να βιώσει μια αισθητή αύξηση στις εγκυμοσύνες. Τόσοι πανηγυρισμοί, δεν είναι δυνατόν, όλο και κάποιο accident θα προκύψει. Ήδη από χθες βράδυ, οι μισές Λευκωσιάτισσες πανηγύρισαν στην πλατεία Ελευθερίας και το σωματείο, ενώ οι άλλες μισές «πανηγύρισαν» στο σπίτι (αν με πιάνεις). Η Λευκωσία αναμένεται να γίνει … ερωτική πόλη.

Η ερωτική διάθεση ελπίζω να επισκιάσει τυχόν εντάσεις που θα δημιουργηθούν για την κατοχή του κοντρόλ της τηλεόρασης. Αν προσθέσουμε στο κυπριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τα παιγνίδια του ΑΠΟΕΛ στο Champions League, συν τα άλλα παιγνίδια του ομίλου του (που θα παρακολουθήσουν βέβαια όλοι για να ξέρουν τι γίνεται και με ποιους έχει να κάνει η ομάδα), συν τα παιγνίδια των άλλων ομίλων που ούτως ή άλλως έχουν φανατικούς οπαδούς με δορυφορική αντένα και ένα ψυγείο γεμάτο μπίρες, αντιλαμβάνεστε πόσο ποδόσφαιρο έχει να παρελάσει από την οθόνη της τηλεόρασής μας. Ούτε Αίγια Φούξια δεν θα μας αφήνει να δούμε ο σύζυγος!

Προς το παρόν, πάντως, στην Ευρώπη αδερφές μου, στην Ευρώπη!

---------------

Glossy καταξίωση

Τι είναι αυτό που καταξιώνει μια Κύπρια στα μάτια των άλλων Κυπρίων γυναικών;
(όχι, δεν είναι η επαγγελματική επιτυχία)

Τι είναι αυτό που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι, ως Κύπρια, τα κατάφερες στη ζωή;
(όχι, δεν είναι ούτε ο γάμος. Shocked;)

Απάντηση (για να μην το κουράζουμε): Να φωτογραφηθεί σε εγχώριο περιοδικό με το παιδί της, το οποίο μπορεί να είναι από μερικών ημερών μέχρι πέντε χρονών γουρουνάκι.

Η Κύπρια celebrity που σέβεται τον εαυτό της, μόλις γίνει μάνα σπεύδει να φωτογραφηθεί με το αγγελούδι της. Διότι είναι μια μάνα. Που αγαπά το μωρό της (καμία πρωτοτυπία μέχρι εδώ). Και με τη γέννηση του διαδόχου έχει βρει το πραγματικό νόημα της ζωής, που δεν είναι να κυκλοφορεί κοκέτα με επώνυμη τσάντα και μαλλί κομμωτηρίου, αλλά να κυκλοφορεί κοκέτα με επώνυμη τσάντα και μαλλί κομμωτηρίου παρέα με το μωρό της. Διότι είναι μάνα. Που αγαπά το μωρό της. Καταλάβατε, να μην τα επαναλαμβάνω.

Η celebrity μάνα θα φωτογραφηθεί με το μωρό της να κυλιέται στο γρασίδι ή, αν μένει σε διαμέρισμα, να κυλιέται στο κρεβάτι ή τον καναπέ. Δηλώνει όπου κάτσει και όπου σταθεί πόσο απολαμβάνει να ψήνει μαζί του cupcakes και άλλα γλυκά, έχει ασορτί ποδιές της κουζίνας (μια μικρή για εκείνο και μια μεγάλη για εκείνη), δηλώνει κάθε τρία λεπτά πόσο άλλαξε η ζωή της (για το καλύτερο φυσικά) και ταΐζει το μωρό της μόνο organically grown φαγητά που μαγείρεψε εκείνη με αγάπη (διότι, εκτός από celebrity, κρύβει και μια Nigella Lawson μέσα της).

Η Κύπρια celebrity αρνείται πεισματικά ότι κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα της Ανωτάτης Παντρευτικής και πτυχίο από το παγκοσμίου φήμης ΕΚ.ΠΑ.ΠΕ. (Εκμετάλλευση Πατρικής Περιουσίας). Είναι μια μάνα, αλλά παράλληλα είναι και μια δυναμική επαγγελματίας που μάχεται στον στίβο της επαγγελματικής ζωής. Ναι. Κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να ισχυριστεί και η προγιαγιά της. Γεννοβολούσε ασύστολα, ενώ παράλληλα σκοτωνόταν στη δουλειά μέσα στα χωράφια. Ήταν και αυτή μάνα και σωστή επαγγελματίας. Ορίστε!

Από αυτές τις φωτογραφίες, πάντως, εγώ έμαθα πολλά χρήσιμα πράγματα, όπως:
- Η μάρκα ρούχων Burberry βγαίνει και σε βρεφικά sizes. Με το γνωστό καρουδάκι στο πέτο.
- Όπως και η μάρκα ρούχων Ralph Lauren (αυτή με τον καβαλάρη στο βυζί).
- Ένας πάγκος κουζίνας μένει πεντακάθαρος, ακόμα και όταν ετοιμάζεις κάτι περίπλοκο, όπως για παράδειγμα ένα ταψί λαζάνια.
- Τα μωρά των celebrities είναι πάντοτε καθαρά. Ακόμα και όταν κυλιούνται στο γρασίδι, σε αντίθεση με το δικό σου, που καταφέρνει να λερωθεί ακριβώς τέσσερα λεπτά μετά που το καθάρισες και του φόρεσες καθαρά ρούχα. Τους βάζουν κάτι μέσα στο γάλα άραγε;

http://drakouna.blogspot.com/

Αρθρογραφία: Τελευταία Ενημέρωση