ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενδείξεις ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό

Σε όλο τον κόσμο καταβάλλονται τιτάνιες προσπάθειες από την επιστημονική κοινότητα προκειμένου να διευκολυνθούν η διάγνωση, η πρόληψη και η θεραπεία ασθενών με COVID-19

Kathimerini.gr

Tα παιδιά, μάλλον, δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό στο κοινωνικό τους περιβάλλον, επισημαίνουν Βρετανοί επιδημιολόγοι. Οπως επισημαίνει η δρ Ρόζαλιντ Εγκο, της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, μέλος της επιτροπής που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση, «τα παιδιά προσβάλλονται πιο δύσκολα από τον νέο κορωνοϊό, παρουσιάζουν ηπιότερα συμπτώματα και αυτό τα καθιστά λιγότερο μολυσματικά. Επίσης ο Τζον Εντμοντς, επιδημιολόγος και μέλος κυβερνητικής επιστημονικής επιτροπής, τόνισε, μιλώντας στην επιστημονική επιτροπή της Βουλής των Λόρδων, ότι τα παιδιά δεν διαδραματίζουν ρόλο στην αλυσίδα μετάδοσης της COVID-19, γεγονός που ο ίδιος χαρακτήρισε «ασύνηθες».

Σε όλο τον κόσμο καταβάλλονται τιτάνιες προσπάθειες από την επιστημονική κοινότητα προκειμένου να διευκολυνθούν η διάγνωση, η πρόληψη και η θεραπεία ασθενών με COVID-19. Αμερικανοί και Κινέζοι επιστήμονες ανέπτυξαν τους πρώτους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν γρήγορα και με ακρίβεια να εντοπίσουν όσους πάσχουν από τη νόσο COVID-19. Το «έξυπνο» διαγνωστικό σύστημα έχει ακρίβεια 92%. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Icahn του νοσοκομείου «Ορος Σινά» στη Νέα Υόρκη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature Medicine, ανέπτυξαν ειδικούς αλγόριθμους που συνυπολογίζουν τα ευρήματα των τομογραφιών και των κλινικών συμπτωμάτων, το ιστορικό κάθε ασθενούς και άλλα εργαστηριακά τεστ, διακρίνοντας έτσι ποιος πάσχει από COVID-19.

Πυρετώδεις είναι οι προσπάθειες που καταβάλλει κινεζικό εργαστήριο προκειμένου να αναπτύξει ένα φάρμακο, το οποίο μπορεί να σταματήσει την πανδημία. Οπως λένε οι ερευνητές, στη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Cell, το σκεύασμα που δοκιμάζεται στα εργαστήρια του πανεπιστημίου του Πεκίνου, όχι μόνο περικόπτει σημαντικά τον χρόνο ανάρρωσης των πασχόντων, αλλά φαίνεται να προσφέρει και βραχυπρόθεσμη ανοσία. Για την παρασκευή του σκευάσματος χρησιμοποιήθηκαν εξουδετερωτικά αντισώματα από το αίμα 60 ασθενών με COVID-19 που είχαν αναρρώσει. Τέλος, ιατροί από όλο τον κόσμο αναφέρουν ότι διαπιστώνουν την ύπαρξη ασθενών COVID-19 νεαρής ηλικίας που το μοναδικό σύμπτωμα το οποίο εμφανίζουν είναι οι συνειδησιακές διαταραχές. Πολλοί εμφανίζουν ντελίριο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους και η διανοητική τους σύγχυση είναι μεγαλύτερη και διαρκεί περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το να ξεπεράσει κάποιος μια διαταραχή παρατεταμένου πένθους μπορεί να μοιάζει σχεδόν αδύνατο. Υπάρχει όμως ελπίδα – και ...
 |  ΥΓΕΙΑ