Kathimerini.com.cy
Εύκολη σαλάτα με όμορφα χρώματα, θρεπτική και ό,τι πρέπει για να συνοδεύσετε ένα κυρίως πιάτο.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Υλικά
Για 6 άτομα ως συνοδευτικό
180 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού χοντροκομμένα
40 γρ. αποξηραμένα ή φρέσκα cranberries
1 κόκκινο μήλο κομμένο σε φέτες διατηρημένο σε χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει
100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
30 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
Για τη σος
40 ml ελαιόλαδο
10 ml ξίδι λευκό
60 γρ. μέλι
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σος και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα φύλλα σπανακιού, τα cranberries, το μήλο, τη φέτα και τ’ ανακατεύουμε με τη σος.
3. Στήνουμε τη σαλάτα τοποθετώντας τη σαλάτα ως βάση. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα καρύδια επάνω.
4. Σερβίρουμε αμέσως γιατί, αν καθυστερήσουμε, τα φύλλα σπανακιού θα μαραθούν.