ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κέικ με εποχιακά λεμόνια και coconut

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ζουμερό, γλυκά λεμονάτο, αφράτο και τόσο εύκολο! Ένα εποχιακό κέικ που ο καθένας πολύ εύκολα μπορεί να φτιάξει!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45΄
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ώρα και 10’
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ: 365kcal
Θα χρειαστούμε 1 ταψί για κέικ διαμέτρου 23 εκ. με τρύπα στο κέντρο

ΥΛΙΚΑ (για 15 μερίδες)
60 γρ. coconut
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 καλά γεμάτα κουταλάκια baking powder
3 αυγά
200 ml γάλα
100 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
200 ml ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
Το ξύσμα φλούδας από 2 λεμόνια
80 ml κονιάκ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε με ένα κουτάλι μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Βάζουμε το κέικ στον φούρνο και το ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι το κέικ μας να ψηθεί.
3. Όταν το κέικ κρυώσει καλά, το αφαιρούμε προσεκτικά απ' το ταψί.

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στο Instagram μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, ανεβάστε την στον λογαριασμό σας στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

 Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση