Kathimerini.com.cy
Αυτά τα vegan cookies έχουν όλη τη γεύση του διάσημου επιδόρπιου όλης της Μέσης Ανατολής! Πανεύκολα και πεντανόστιμα, είναι ένα πολυτελέστατο σνακ ή επιδόρπιο!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 14 λεπτά
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ cookie: 420 kcal
ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)
Για τα cookies
150 γρ. αλεύρι Ζέας
1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 γρ. ζάχαρη καρύδας
Ξύσμα φλούδα από 1 λεμόνι
60 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
20 γρ. γάλα βρώμης
Για το topping μπακλαβά
50 γρ. αμύγδαλα
30 γρ. καρύδια
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
15 γρ. ζάχαρη καρύδας
5 γρ. ανθόνερο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα μπολ ανάμειξης ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, τη ζάχαρη, τη φλούδα από λεμόνι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και το γάλα βρώμης. Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να έχουμε ένα κομμάτι ζύμης.
Σε ένα σακουλάκι ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια τα φιστικιά Αιγίνης και τη ζάχαρη καρύδας. Χτυπάμε με ένα σφυρί κουζίνας για να θρυμματίσουμε τους ξηρούς καρπούς. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ανθόνερο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Περνούμε κουταλιές από τη ζύμη και τοποθετούμε στο ταψί. Σχηματίζουμε 5 cookies. Μοιράζουμε το μείγμα ξηρών καρπών πάνω από κάθε cookie και πιέζουμε ελαφρά.
Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 14 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν στο ταψί.
Διατηρούμε σε σακούλι τροφίμων σφραγισμένα στο ψυγείο για περισσότερη φρεσκάδα.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com