Kathimerini.com.cy
Η πρώτη μου εμπειρία από αυτό το κάρυ ήταν σε εστιατόριο στο Λονδίνο, συγκεκριμένα το «Brasserie of Light», αυτόν τον Νοέμβριο. Τόσο με ενέπνευσε η συγκεκριμένη δημιουργία που ήθελα να παίξω με τη δική μου εκδοχή. Έχοντας το φτιάξει αρκετές φορές, ελπίζω ότι η συνταγή έχει πλέον τελειοποιηθεί!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
MΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 540 kcal
YΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
20 γρ. λάδι καρύδας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πρέζα μπούκοβο
2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού αλεσμένο ξηρό κολιανδρο
1 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
1 κουτ. γλυκού ξηρό κόλιανδρο, αλεσμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο αλεσμένο
1 κουτ. γλυκού Garam Masala
ξύσμα φλούδας από 1/2 λεμόνι
300 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
Αλάτι, πιπέρι
100 γρ. νερό
400 γρ. γάλα καρύδας
400 γρ. φιλέτο σολομού ή πεσκαντρίτσας, κομμένα σε κύβους
½ κιλό ωμές γαρίδες, καθαρισμένες
200 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, το μπούκοβο, το τζίντζερ, το σκόρδο, και το κόλιανδρο. Προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας και μόλις αρχίσουν να σκάνε ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, το Garama Masala και τη φλούδα λεμόνι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό και το γάλα καρύδας. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά πριν προσθέσουμε τις ωμές γαρίδες. Μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά μέχρι οι γαρίδες να είναι ροζ. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το σπανάκι απλά για να μαραθεί και σερβίρουμε το κάρυ μας με ρύζι.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com