ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σούπα κολοκύθα και τσίλι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η κολοκύθα είναι ένα φανταστικό λαχανικό όταν το συμπεριλάβουμε στις σούπες. Είναι τόσο πλούσια σε γεύση και είναι ιδανική για να κάνει την υφή της σούπας μας πραγματικά λεία και κρεμώδη. Είναι τέλεια σερβιρισμένη πασπαλισμένη με σπόρους κολοκύθας και λίγο μπούκοβο.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά

ΨΗΣΙΜΟ: 20 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 120 kcal

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

20 γρ. ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

1 κόκκινο τσίλι, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο

600 γρ. κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς

800 γρ. νερό

1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

200 γρ. (½ συσκευασία κονσέρβας) ελαφρύ γάλα καρύδας

1 πρέζα θαλασσινού αλατιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

    1. Βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια, το τσίλι και το σκόρδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    2. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το νερό στην κατσαρόλα και κοχλάζουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα μας.
    3. Προσθέτουμε την πάπρικα, το γάλα καρύδας και το αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
    4. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, αλέθουμε τη σούπα μας μέχρι να γίνει βελουτέ. Φέρνουμε τη σούπα ξανά σε βρασμό και σερβίρουμε πολύ ζεστή.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση