Money Review
Κάθε χρόνο, η βιομηχανία του παγωτού δοκιμάζει τα όρια της φαντασίας και της δημιουργικότητας για να παρουσιάσει στην αγορά νέες γεύσεις, που θα τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών.
Το ακριβότερο παγωτό του κόσμου, όμως, έχει απροσδόκητα συστατικά και κοστίζει σχεδόν 6.700 δολάρια ανά μπάλα.
Το παγωτό λευκής τρούφας από το ιαπωνικό brand Cellato σημείωσε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες με τη γεύση «Byakuya», που είναι η ακριβότερη στον πλανήτη. Το παγωτό είναι φτιαγμένο με λευκή τρούφα που καλλιεργείται στην Άλμπα της Ιταλίας και η οποία κοστίζει περίπου 15.200 δολάρια ανά κιλό.
Στη συνταγή «παντρεύονται» ιαπωνικά και ευρωπαϊκά συστατικά, όπως η παρμεζάνα Reggiano και το sake lees, μια λευκή πάστα με φρουτώδη γεύση, που προκύπτει από τα υπολείμματα της ζύμωσης του σάκε.
Το παγωτό πασπαλίζεται με λευκή τρούφα, τριμμένη παρμεζάνα και νιφάδες χρυσού.
Κάθε παραγγελία συνοδεύεται από ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι, φτιαγμένο από την εταιρεία Kazarikanagu Takeuchi, με την τεχνοτροπία που χρησιμοποιείται στους ιαπωνικούς ναούς.
Εκπρόσωπος της Cellato είπε ότι χρειάστηκε πάνω από 1,5 χρόνος για να τελειοποιηθεί η γεύση του παγωτού.
Τώρα, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει προϊόντα και με άλλους συνδυασμούς συστατικών πολυτελείας, όπως σαμπάνια και χαβιάρι.