Kathimerini.com.cy
Αυτά τα μπισκότα είναι τραγανά με υπέροχη γεύση φυστικοβούτυρου και μεγάλα κομμάτια αμυγδάλου. Τα τελειώνουμε με μια πινελιά λιωμένης μαύρης σοκολάτας.
Χρόνος ετοιμασίας, 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος, 12 λεπτά
Για 8 μπισκότα
Θερμίδες ανά μπισκότο, 254 Kcal
Υλικά
100 γρ. ζάχαρη καρύδας
115 γρ. αλεύρι Ζέας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
70 γρ. smooth φυστικοβούτυρο (δεν θα βγει αν το φυστικοβούτυρο δεν είναι smooth)
50 γρ. γάλα αμυγδάλου
15 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
50 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη καρύδας, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το γάλα αμυγδάλου και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μ’ ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τ’ αμύγδαλα και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε οκτώ μπάλες ζύμης. Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πιέζουμε προς τα κάτω για να δημιουργήσουμε σχήμα μπισκότου. Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
- Για να περιχύσουμε με την μαύρη σοκολάτα στην κορυφή: Tοποθετούμε τη μαύρη σοκολάτα σ’ ένα μικρό σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία σπάτουλα σιλικόνης για να βεβαιωθούμε ότι η σοκολάτα δεν θα καεί. Μόλις λιώσει, αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τα μπισκότα.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com