Kathimerini.com.cy
Αυτό το upside down κέικ είναι ένα μια κλασική συνταγή με μια εποχιακή πινελιά, μιας και χρησιμοποιούμε τον ονειρεμένο συνδυασμό γεύσεων ροδάκινου, δαμάσκηνου και λεμονιού. Αυτό το κέικ φωνάζει καλοκαίρι. Απολαύστε το!
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί loaf pan διαστάσεων 26Χ11Χ7 στρωμένη η βάση του με λαδόχαρτο
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά 100 γρ. 278 Kcl
Υλικά
250 γρ. ανάμεικτα ροδάκινα, 1 μέτριο και δαμάσκηνα, περίπου 3, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε φέτες
5 γρ. corn flour
380 γρ. αλεύρι ζέας
215 γρ. ζάχαρη καρύδας
2 κουτ γλυκούμπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκούαλάτι
1 λεμόνι, το ξύσμα του και τον χυμό του
250 ml γάλα βρόμης
70 γρ. ελαιόλαδο
1 κουρ. γλυκούεκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160 C..
- Τοποθετούμε τις φέτες φρούτων σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το corn flour. Στρώνουμε τις φέτες σε μία στρώση στη βάση του ταψιού
- Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φρούτα στο ταψί και ισιώνουμε.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ εντελώς στο ταψί και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com