Kathimerini.com.cy
Μια συνταγή από τη γιαγιά του συζύγου μου, περασμένη στην πεθερά μου και τώρα σε εμένα. Μία φανταστική παραδοσιακή συνταγή που όλοι στην οικογένεια αγαπάμε.
Χρόνος ετοιμασίας, 20’
Χρόνος ψησίματος, 40’
Μερίδες, 5
Θερμίδες ανά μερίδα, 370 Kcal
Υλικά
300 γρ. μεγάλες φακές μουλιασμένες σε νερό για 1 ώρα
800 ml νερό
50 γρ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
50 γρ. ρύζι
50 γρ. κριθαράκι
1 κ.γ. ζωμός λαχανικών σε σκόνη
Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
1. Στραγγίζουμε τις φακές από το νερό που μούλιαζαν και ξεπλένουμε καλά.
2. Ρίχνουμε σε σκεύος μαζί με νερό, βάζουμε σε δυνατή φωτιά και κοχλάζουμε για 15 λεπτά.
3. Παράλληλα σ’ ένα άλλο σκεύος, ζεστάνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα με τις φακές. Προσθέτουμε το ρύζι, το κριθαράκι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο για 30 λεπτά.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com