Kathimerini.com.cy
Αυτό το κρεμώδες κάρυ με καρύδα και φακές είναι μια υγιεινή vegan συνταγή που ταιριάζει τέλεια για ένα υπέροχο δείπνο χωρίς κρέας. Χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα για να φτιαχτεί και είναι γεμάτο νόστιμες ινδικές γεύσεις. Μπορείτε αν θέλετε να διατηρήσετε ό,τι απομείνει σφραγισμένο στο ψυγείο σας για να το απολαύσετε την επόμενη μέρα σαν μεσημεριανό γεύμα. Ολοκληρώνουμε το γεύμα μας τέλεια με ρύζι μπασμάτι!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 385 kcal ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ:
20 γρ. λάδι καρύδας
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τριμμένο ginger
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι τσίλι
1 κ/κ κάρυ σε σκόνη
1 κ/κ turmeric, κουρκούμη
1 κουταλάκι garam masala
300 γρ. κόκκινες φακές
500 ml νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR
1 τενεκεδάκι (400 ml) light coconut milk
1 ποτήρι φύλλα σπανακιού κομμένα
EΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις φακές για δύο λεπτά.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, την πιπερόριζα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το turmeric και το garam masala. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, τον ζωμό και το coconut milk, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι φακές. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα φύλλα σπανακιού μέχρι απλώς να μαραθούν. Σερβίρουμε αμέσως με ρύζι αν θέλουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com