ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή: πολιτικοί μετεωρίτες

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά

«Ηρεμήστε κυρία Ουίλσον», είπε η ψυχολόγος Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ με το γνωστό φλέγμα που τη χαρακτηρίζει. Αν και για να είμαστε ακριβείς, η αστική Λευκωσία βοά ότι το ατάραχο ύφος δεν οφείλεται στην ιδιοσυγκρασία της αλλά στην καταιγιστική επίδραση του Botox. «Δεν είναι λογικό η αλλαγή του καιρού να σας αναστατώνει τόσο…» συμπλήρωσε. «Και είναι λογικό να ξεκινάμε μια παρτίδα με κοντομάνικα και να την τελειώνουμε με ζιβάγκο;». «Γιατί δεν προσπαθείτε να δείτε τη θετική όψη των πραγμάτων;». «Τουτέστιν;». «Τουτέστιν, κοτζάμ Αντόνιο Γκουτέρες κατέληξε στο φύσει και θέσει αισιόδοξο συμπέρασμα: Είναι μια νέα ατμόσφαιρα». «Η Προεδρική Ξαδέλφη τι λέει γι’ αυτό;» ρώτησε η Ιουλία, αν και ήξερε την απάντηση.

Η ξαδέλφη της Πρώτης Κυρίας Συλβάνα Πατσαλίδου, γνωστή για την πατριωτική της εξωστρέφεια, έκανε «κατ’ απαίτηση του κοινού» μια ηχηρή δημόσια παρέμβαση για τη συνάντηση της Γενεύης. «Επειδή ποτέ δεν μάσησα τα λόγια μου, ούτε τώρα θα τα μασήσω. Είμαι ικανοποιημένη; ΌΧΙ» έγραψε, διευκρινίζοντας: «… όπως και πολλοί άλλοι που στηρίξαμε τον πρόεδρο και δώσαμε μαζί πολλούς αγώνες και μάχες για την εκλογή του». Επειδή είναι αδύνατον να δημοσιεύσουμε ολόκληρη την παραληρηματική ανάρτηση θα αρκεστούμε σε ένα χαρακτηριστικό κρεσέντο: «Αααα… φέραμε την Τουρκία στο τραπέζι!!!!!! Χαμόγελα ίσα με τα αυτιά... Συνεργασία λέει ο Τατάρ!!!!» (τα θαυμαστικά δικά της). Και το διά ταύτα: «Πρόεδρε μου, έχεις πετύχει μια σπουδαία εξωτερική πολιτική που κανένας δεν πέτυχε μέχρι στιγμής. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω, τόσο εγώ, όσο και χιλιάδες συμπολίτες μας πως θα ορθώσεις το ανάστημα και θα ασκήσεις το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο) και θα κρατήσεις την Τουρκία έξω».

«Για να καταλήξει η Προεδρική Ξαδέλφη στο ακανθώδες ερώτημα: Μήπως έρχεται νέο ΑΝΑΝ;» ενημέρωσε η Ιουλία την ψυχολόγο της, η οποία για 70 ευρώ την ώρα ήταν διατεθειμένη να ακούσει αγόγγυστα τα πάντα. «Αν έρχεται πάντως νέο Ανάν, ξέρουμε ήδη ποιος υπέρμαχος του ναι θα πει όχι». «Τουτέστιν;». Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της ψυχολόγου να ρωτήσει… «Τουτέστιν, έδωσε συνέντευξη ο Νίκος Αναστασιάδης στην Αιμιλία Κενεβέζου και δήλωσε επί λέξει: “Ενδεχομένως σήμερα να έλεγα όχι στο Ανάν”. Εξηγώντας εντελώς ανερυθρίαστα ότι “θα ήμασταν προτεκτοράτο” και χωρίς να παραλείψει να δώσει τα εύσημα στον Τάσσο για το βροντερό του Όχι. Την καλύτερη ατάκα βεβαίως την είπε για τον Νίκο Χριστοδουλίδη –“Ο Πρόεδρος εκλέγεται για να κυβερνήσει, όχι να αναθέτει”- αλλά αυτό είναι από άλλο πονεμένο κεφάλαιο».

Οι συνεδρίες της Ιουλίας με την ψυχολόγο της δεν διαφέρουν πολύ από όσα συζητάει με τις φίλες της στο καρέ. «Αλλά τότε, γιατί πληρώνεις τη Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ τόσα λεφτά αφού μπορούμε να τα λέμε και μεταξύ μας;», αναρωτήθηκε η Ευγενία η Καλαμαρού. «Πρώτον, διότι είναι πολύ σικ να έχεις ψυχολόγο. Δεύτερον, επειδή πρέπει κάποιος με επιστημονική κατάρτιση να βεβαιώσει ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε». «Τουτέστιν;». «Τουτέστιν, με τόσους πολιτικούς μετεωρίτες γύρω μας κινδυνεύουμε να μας βρει κανένας “γαουρόροτσος” στο κεφάλι, για να χρησιμοποιήσω μια αγοραία έκφραση…».

Πώς λέμε ότι τα 60 είναι τα νέα 50; Ή ότι το εκρού είναι το νέο μαύρο; Κατά τον ίδιο τρόπο ο «γαουρόροτσος» είναι το νέο πυροτέχνημα. Διδακτικό παράδειγμα: Το δημοσίευμα που μας πληροφορούσε ότι ο Φειδίας σκέφτεται τη δημιουργία νέας πολιτικής ομάδας στην Ευρώπη με ηγέτη τον ίδιο, καθώς και τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος στην Κύπρο, του οποίου δεν θα ηγείται ο ίδιος αλλά άτομα της εμπιστοσύνης του. «Και ερωτώ η άδολη αστή: ποια είναι αυτά τα πρόσωπα; Ο παπάς; Η παπαδιά; O Λουκάνικος; Γιατί χλομιάσατε, αγαπητή;» ρώτησε η Ιουλία την ψυχολόγο της. Προτού όμως εκείνη προλάβει να αντιδράσει της έδωσε το τελειωτικό κτύπημα…

«Αν μιλάμε πάντως για μετεωρίτη - “γαουρόροτσο”, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο κοινωνιολογικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Νίκος Πελετιέ. Ο ινφλουένσερ με την υπερχειλίζουσα λίμπιντο, ανακοίνωσε ότι θα κατέλθει στην πολιτική κι ότι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του τον αποκαλούν “προφήτη του έρωτα”. Τι ακούμε, Χριστέ μου και δεν τρελαινόμαστε;» ξέσπασε η Ιουλία. «Φυσικά ζούμε σε μια χώρα όπου ο Άθως Αντωνιάδης (!) απευθύνθηκε μέσω του Χ (!) στον Ρίντλεϊ Σκοτ (!) λέγοντάς του: “Το Gladiator 2 είναι τόσο κακό που μπορείτε να το διαγράψετε”. Οι φήμες πάντως ότι ο δυστυχής Ρίντλεϊ κυκλοφορεί σαν την άδικη κατάρα στο Χόλιγουντ, μονολογώντας απελπισμένος για το cancel που έφαγε από τον σινεφίλ Άθω, δεν επιβεβαιώνονται».

«Έχουμε εξαντλήσει τον χρόνο μας» υπέδειξε ευγενικά η ψυχολόγος. «Χρειάζομαι δύο λεπτά ακόμα» είπε η Ιουλία, καθότι δεν μπορούσε να φύγει προτού θίξει το πλέον αγαπημένο talk of the town. Ο λόγος για το βίντεο της συγκέντρωσης «Δύναμις Γυναικών» του ΕΛΑΜ, όπου μίλησε η σύζυγος του Χρίστου Χρίστου, γνωστή και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Εύα Ντίβα, όταν έκανε καριέρα στο τραγούδι. «Η πληθωρική Εύα αναμετρήθηκε με την ελληνική γλώσσα και δεν χρειάζεται να σας πω ποια ηττήθηκε κατά κράτος. Ξεκινώντας από το μνημειώδες “Καλωσορίσατε στις Δυνάμις Γυναικών”, συνεχίζοντας με το “Η γεναίκα αγωνίζεται” και καταλήγοντας σε πολιτικές υποσχέσεις του τύπου “θα κάνουμε εκδρομές, θα ζήσουμε στιγμές μαζί. Μαζί δυνατές – Μαζί ασταμάτητες”. Ένα έχω να πω και μ’ αυτό τελειώνω: Viva la diva!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά: Τελευταία Ενημέρωση