Kathimerini.com.cy
Υπέροχη και γιορτινή σαλάτα που ταιριάζει με όλα τα γιορτινά πιάτα εποχής. Την αγαπώ πολύ γιατί έχει ασυνήθιστα λαχανικά, συνδυάζει αγαπημένο τυρί και η σος είναι απλώς τέλεια.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Υλικά για 4 μερίδες
90 γρ. φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένα
2 κολοκύθες πράσινες, κομμένες στον τρίφτη Julien
1 μέτριος βολβός φινόκιο, κομμένος σε λεπτές ροδέλες
50 γρ. λαδοτύρι ή γραβιέρα, κομμένο σε ξύσματα
20 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Για τη σος
40 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. μέλι
20 γρ. ξίδι καρύδας (walnut vinegar)
Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πρώτα φτιάχνουμε τη σος της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαζί σε ένα μπολ με ένα σύρμα.
2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το σπανάκι, την κολοκύθα και το φινόκιο. Ανακατεύουμε με τη σος και πάνω σκορπάμε τα ξύσματα τυριού και τα καρύδια.