ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

FT: Ενώνουν Δυνάμεις οι φαρμακοβιομηχανίες κατά του ιού

Στελέχη από εταιρείες όπως η Roche, η Sanofi Pasteur και η Johnson & Johnson, δήλωσαν ότι θα μοιράζονται πόρους και δεδομένα των κλινικών δοκιμών τις οποίες διεξάγουν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι μεγαλύτερες φαρμακευτικές βιομηχανίες παγκοσμίως δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν για να βρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη θεραπεία και το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, του νέου κορωνοϊού, SARS-CoV-2, που εξαπλώνεται ραγδαία ανά τον κόσμο.

Στελέχη από εταιρείες όπως η Roche, η Sanofi Pasteur και η Johnson & Johnson, όπως αναφέρουν οι Financial Times, δήλωσαν την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, ότι θα μοιράζονται πόρους και δεδομένα των κλινικών δοκιμών τις οποίες διεξάγουν, με κυβερνήσεις και μεταξύ τους, με απώτερο σκοπό να βοηθήσουν στην συλλογική αύξηση της ικανότητας δοκιμών και στην ανάπτυξη θεραπειών.
Όλα τα μέλη της Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων και Παρασκευαστών Φαρμακευτικών Προϊόντων έχουν υπογράψει την ανωτέρα δέσμευση. Οι FT σημειώνουν πως, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, προειδοποίησε ότι ο αυξανόμενος αριθμός μελετών για τη πιθανή εξεύρεση της θεραπείας, είναι απίθανο να παράγει αρκετά δεδομένα, ούτως ώστε να παράγει οριστικό αποτέλεσμα και ζήτησε μια «πιο συντονισμένη προσέγγιση» από τη βιομηχανία φαρμάκων.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων και Παρασκευαστών Φαρμακευτικών Προϊόντων ανέφερε στις Financial Times πως, όταν τελικά αναπτύσσεται ένα εμβόλιο ή μια θεραπεία, τα μέλη της, έχουν υποσχεθεί, ότι θα μοιράζονται την ικανότητα να επιτρέπουν την αύξηση της παραγωγής, το συντομότερο δυνατό.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι ένα εμβόλιο θα είναι έτοιμο εντός 18 μηνών. Ταυτόχρονα, επί του παρόντος, πραγματοποιούνται περισσότερες από 80 κλινικές δοκιμές για τη δοκιμή νέων και υπαρχόντων φαρμάκων.

Μόλις εντοπιστεί ένα φάρμακο, η βιομηχανία (η οποία το εντόπισε), θα πρέπει να έρθει σε επαφή με κυβερνήσεις και τις αντίστοιχες ρυθμιστικές αρχές, σχετικά με το πώς θα το διανέμει δίκαια, ιδιαίτερα εάν οι αριθμοί διάθεσης του είναι περιορισμένοι, δήλωσε στις Financial Times, ο David Loew, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της «Sanofi».

Ο David Ricks, εκτελεστικός Διευθυντής της «Eli Lilly» δήλωσε στις FT, ότι οποιαδήποτε απόφαση «πρέπει να υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα, καθώς πρόκειται για μία “ανθρώπινη” κρίση και όχι μια “εθνική”.».
Η απόφαση για την τιμολόγηση του φαρμάκου, θα είναι «κάτι που θα ληφθεί από τους εφευρέτες και τους κατασκευαστές», δήλωσε, αλλά πρόσθεσε πως δεν είχε οποιαδήποτε συνομιλία μέχρι στιγμής σε ότι αφορά το εν λόγω θέμα, ή για το ποιος θα έχει τα «εμπορικά και κατασκευαστικά δικαιώματα». Η βιομηχανία αυτή τη στιγμή έχει διαθέσει τους οικονομικούς πόρους της, για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε στις Financial Times.

Τέλος, οι φαρμακευτικές εταιρείες δήλωσαν στις Financial Times ότι ελπίζουν πως η πανδημία, θα βοηθήσει στην ενημέρωση και την έγκαιρη προετοιμασία για μελλοντικές κρίσεις της δημόσιας υγείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X