Money Review
Είμαστε ό,τι τρώμε, κυριολεκτικά. Εάν τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας με ωφέλιμες τροφές, εκείνος θα μας το ανταποδώσει με υγεία και μακροζωία.
Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που ζουν στις λεγόμενες μπλε ζώνες, έχουν εντάξει στη διατροφή τους φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
Άνθρωποι ηλικίας 99 ετών και άνω μοιράζονται τις καλές συνήθειές τους και μας λένε, τι τρώνε πάντα και τι δεν κάνουν ποτέ.
Elizabeth Francis, 115 ετών
Η Elizabeth Francis, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στις ΗΠΑ που είναι 115 ετών, δήλωσε ότι τρώει «τα πάντα».
Όμως η Francis πάντα καλλιεργούσε τα λαχανικά της στην πίσω αυλή και η εγγονή της ανέφερε ότι ποτέ δεν την είδε να πηγαίνει σε εστιατόριο γρήγορου φαγητού.
Επίσης δεν κάπνισε ποτέ και δεν πίνει αλκοόλ.
Deborah Szekely, 102 ετών
Στα 102 της χρόνια, η Deborah Szekely εξακολουθεί να βοηθάει στη λειτουργία του γυμναστηρίου και του σπα της τρεις φορές την εβδομάδα. Η Szekely ακολουθεί από την παιδική της ηλικία μια κυρίως φυτική διατροφή.
«Είμαι pescatarian και στην πραγματικότητα είχα την τύχη να μην φάω ποτέ κρέας εξαιτίας των γονιών μου», δήλωσε η ίδια.
Ένα τυπικό πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό της είναι:
Πρωινό: Γιαούρτι, μια μπανάνα και δημητριακά ολικής άλεσης.
Γεύμα: Σαλάτα στο σπίτι ή γεύμα σε εστιατόρια.
Δείπνο: Ψάρι, σαλάτα και ψητή πατάτα ή δοκιμάζει κάτι καινούργιο.
Η διατροφή της μοιάζει πολύ με τη Μεσογειακή δίαιτα και περιλαμβάνει ψάρι, δημητριακά ολικής άλεσης καθώς και φρούτα και λαχανικά.
Shirley Hodes, 106
Η Shirley Hodes, η οποία ήταν 106 ετών τον Μάρτιο, δήλωσε ότι στοχεύει να περιορίσει τα ζωικά λιπαρά που καταναλώνει και πίνει μόνο αποβουτυρωμένο γάλα.
«Μου άρεσε όντως να ακολουθώ μια απλή, ισορροπημένη διατροφή χωρίς πολλά γλυκά», δήλωσε η Hodes.
Στη ζωή της τηρούσε τις οδηγίες που διδάχθηκε στο μάθημα διατροφής του Ερυθρού Σταυρού που παρακολούθησε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Daisy McFadden, 99 ετών
Όταν το Forbes μίλησε με την Daisy McFadden το 2010, ήταν 99 ετών. Μοιράστηκε τι έτρωγε συνήθως για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.
Τα γεύματά της συνήθως περιλάμβαναν:
Πρωινό: Βρώμη, χυμό βατόμουρο και μια μπανάνα.
Μεσημεριανό γεύμα: Σαλάτα με παντζάρια, αγγούρια, ντομάτες και κοτόπουλο ή ψάρι.
Δείπνο: Κρέας άπαχο και λαχανικά στον ατμό
Επιδόρπιο: Φρέσκα φρούτα
«Δεν πίνω καθόλου αναψυκτικά και ποτέ δεν έπινα», δήλωσε η McFadden στο Forbes. Αντ’ αυτού έπινε νερό, χυμό, γάλα ή παγωμένο τσάι.