ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολεμική οικονομία στήνει ο Ζελένσκι

Ζήτησε από την κυβέρνηση να χαλαρώσει τους φόρους για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Money Review

Να δημιουργήσει μία πολεμική οικονομία και να αποκαταστήσει κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ουκρανία, στον βαθμό που το επιτρέπουν οι διαρκείς βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις, επιχειρεί ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η ζωή πρέπει να εμφανιστεί στους δρόμους των πόλεων. Όπου το επιτρέπει η ασφάλεια. Όπου οι άνθρωποι μπορούν να τη δώσουν. Φαρμακεία, εμπόριο, όποια επιχείρηση μπορεί να δουλέψει. Για να ζήσει η χώρα. Για να αρχίσει κιόλας η αποκατάσταση της Ουκρανίας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Και ζήτησε από την κυβέρνηση να χαλαρώσει τους φόρους για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να υπάρξει ένα σύστημα που να δουλεύει ώστε και ο κόσμος να γνωρίζει πώς και πού μπορεί να εργαστεί.

Όπως έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός δημοσιογράφος Ολέκσι Σορόκιν, ο Ζελένσκι κατάργησε τον ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος και τον αντικατέστησε με έναν ενιαίο φόρο 2% και απλοποιημένο λογιστικό σύστημα. Για τις μικρές επιχειρήσεις, ο φόρος είναι εθελοντικός. Όποια επιχείρηση μπορεί να τον πληρώσει ας το κάνει, αλλά όποια δεν μπορεί απαλλάσσεται, χωρίς την παραμικρή ερώτηση.

Όλοι οι έλεγχοι καταργούνται για όλες τις επιχειρήσεις, με μοναδική προϋπόθεση να διασφαλίσουν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους.

«Η οικονομική κατάπνιξη της Ουκρανίας είναι ένας από τους στόχους του πολέμου εναντίον μας. Και πρέπει να αντισταθούμε και έναντι αυτού. Να σώσουμε την οικονομία μας. Να σώσουμε τους ανθρώπους μας», είπε ο Ζελένσκι.

«Ένα νέο φορολογικό μοντέλο χρειάζεται για τον πόλεμο και για την ανάπτυξη μετά τον πόλεμο. Οι χρηματοοικονομικοί κανόνες πρέπει επίσης να αναθεωρηθούν. Για να νιώσουν οι άνθρωποι ότι είναι ευέλικτοι. Να νιώσουν ότι τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία θα σωθούν. Και δεν πρέπει να φοβάστε ότι θα χάσετε κάτι, γιατί το κράτος εγγυάται την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων και των αποταμιεύσεων», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση