Kathimerini.com.cy
Ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών που είναι γεμάτο με βιταμίνες και πολλά ωφέλιμα συστατικά.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 430 Kcl
Υλικά
50 γρ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού. σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. σούπας. αποξηραμένο βασιλικό
1 κουτ. σούπας. αποξηραμένη ρίγανη
2 κουτ. γλυκού. αλεσμένη κουρκούμη
Αλάτι και πιπέρι
400 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
100 γρ. λιαστές ντομάτες συσκευασμένες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
250 γρ.( ½ συσκευασία) μακαρόνια σπαγγέτι ολικής Ιntegrali La Molisana
Για να σερβίρουμε
30 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα η διατροφική μαγιά αν είστε vegan
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει περίπου 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να μυρίσουν τα μυρωδικά μας. Προσθέτουμε την ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, το ξύδι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά. Τέλος ανακατεύομε μέσα το kale.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο και ζεματιστό νερό μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κουκουνάρι, την παρμεζάνα ή τη διατροφική μαγιά.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com