Kathimerini.com.cy
Το σελέριακ (ή σελινόριζα) είναι ένα υπέροχο χειμωνιάτικο λαχανικό που στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούμε αρκετά. Είναι όμως πολύ ωφέλιμο, έχει λίγες θερμίδες και υπέροχη γεύση. Ο καλύτερος τρόπος να το ετοιμάσετε είναι να το καθαρίσετε εξωτερικά και μετά να το τρίψετε στον τρίφτη. Αν δεν θα το χρησιμοποιήσετε αμέσως, καλά θα ήταν να το διατηρήσετε σε κρύο νερό. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, απλώς στραγγίζετε καλά. Η σος που του πάει πολύ είναι η σπιτική σος remoulade, που φτιάχνεται πολύ απλά με μαγιονέζα και μουστάρδα.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Υλικά
200 γρ. ελαφριά μαγιονέζα
45 γρ. μουστάρδα απαλή
Ο χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι-πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 μικρό σελέριακ περίπου 600 γρ .
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη έτσι ώστε όλα να γίνουν μια σάλτσα.
2. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το σελέριακ με ειδικό κόφτη του πολυμίξερ ή στον τρίφτη από τη χοντρή του πλευρά.
3. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το σελέριακ με τη σάλτσα μέχρι να επιστρωθεί ομοιόμορφα. Σερβίρουμε το σελέριακ ως συνοδευτικό. Κρατάει στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.