ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεσσηνιακή Γαλατόπιτα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λατρεύω τη Γαλατόπιτα και ειδικά αυτή τη συνταγή από τον πιο αγαπημένο μου νομό της Ελλάδας, τη Μεσσηνία. Η συνταγή αυτή διαφέρει από άλλες συνταγές, μιας και χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο αντί βούτυρο. Ακόμα χρησιμοποιούμε βιολογικό αιγινό γάλα και βιολογικά αυγά για μια γαλατόπιτα που θα λατρέψετε! Είναι μια πίτα που θυμίζει την εσωτερική κρέμα του γαλακτομπούρεκου! Μια τόσο νόστιμη, λαχταριστή, αλλά και πανεύκολη συνταγή!

Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 35’
Μερίδες: 10
Θερμίδες: 230 kcal ανά μερίδα, (177 kcal ανά 100 γρ.)

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί 25Χ15Χ5 εκατ.

ΥΛΙΚΑ:
1.25 λίτρα φρέσκο Βιολογικό Αιγινό Γάλα Χραλαμπίδης Κρίστης
135 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ. ελαιόλαδο
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
3 αυγά, καλά χτυπημένα
180 γρ. ζάχαρη
2 πρέζες βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μία κατσαρόλα wok ζεσταίνουμε το γάλα. Όταν το γάλα είναι χλιαρό, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας εναλλάξ μια σπάτουλα σιλικόνης και ένα σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις πήξει η κρέμα μας, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά. Όταν η κρέμα μας γίνει χλιαρή, ρίχνουμε τα αυγά, τα οποία νωρίτερα έχουμε χτυπήσει. Αδειάζουμε μέσα στο ταψί ή πυρέξ μας το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αν δούμε ότι η πίτα μας αρπάζει σε χρώμα από επάνω, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
4. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και αφαιρούμε από το ταψί μας. Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

«Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com» 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση