ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μακαρονάδα πέστο με γαρίδες σε καυτερή πάπρικα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Zεστές και φρέσκες γεύσεις σε κάθε μπουκιά, που λιώνουν στο στόμα!

Χρόνος προετοιμασίας: 20’

Χρόνος μαγειρέματος: 15

Μερίδες: 3

Θερμίδες ανά μερίδα: 510 kcal

ΥΛΙΚΑ:

15 γρ φρέσκα φύλλα βασιλικού

10 γρ. φύλλα ρόκας

1/2 καυτή πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένη

1/4 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

25 γρ. καρύδια

20 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

30 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

250 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι

Χυμό από ½ λεμόνι

Για τις γαρίδες:

15 γρ. ελαιόλαδο

350 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες με το κεφάλι και την ουρά άθικτα

2 κ.γ. καυτερή πάπρικα

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Πρώτα φτιάχνουμε το πέστο μας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον βασιλικό, τη ρόκα, την πιπεριά, τον σκόρδο, τα καρύδια, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πηκτή σάλτσα, προσθέτοντας 1-2 κ.σ. νερό αν χρειαστεί να αραιώσει.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό και το κοχλάζουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λίγο πριν τα στραγγίσουμε, αφαιρούμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στη ζεστή κατσαρόλα.

3. Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε. Αραιώνουμε τα ζυμαρικά όπως θέλουμε με το νερό μαγειρέματος ζυμαρικών που κρατήσαμε και το λεμόνι.

4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, την πάπρικα και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

5. Προσθέτουμε τις γαρίδες στα ζυμαρικά και απολαμβάνουμε!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση