Kathimerini.com.cy
Αν σας αρέσει η ινδική κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει! Πλούσιο κριθαρότο, έντονη και υπέροχη γεύση!
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 45΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 4 μερίδες)
20 γρ. λάδι
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πιπερόριζα φρεσκοτριμμένη
250 γρ. κριθαράκι
Για το νερό ψησίματος
40 γρ. ζάχαρη
200 ml γάλα καρύδας light
1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR
½ κουταλάκι garam masala
½ κουταλάκι κουρκουμάς (turmeric)
¼ κουταλάκι κάρδαμο αλεσμένο
1/8 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη hot
1 κουταλάκι κάρι σε σκόνη mild
1 κουταλάκι αλάτι
450 ml νερό
Για το τέλος
300 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα, κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, την πιπερόριζα και το κριθαράκι για 1 λεπτό.
2. Παράλληλα σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το νερό ψησίματος και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο πυρέξ, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το πυρέξ στον φούρνο και ψήνουμε γύρω στα 45 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν περάσει ο χρόνος ψησίματος βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και βάζουμε μέσα το ψάρι. Το ξανατοποθετούμε στον φούρνο για τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος.
4. Όταν περάσει ο χρόνος, βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό με ψιλοκομμένα φύλλα κόλιαντρου.