Kathimerini.com.cy
Μία συνταγή αφιερωμένη στην οικογένειά μου, μια και αυτή η μακαρονάδα είναι η αγαπημένη όλων μας.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 5΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄
Για 4-5 μερίδες
Υλικά
1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια πένες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml κόκκινο κρασί
1 κουτί (500 γρ.) ντομάτα στον τρίφτη
1/4 ποτηριού φρέσκα φύλλα βασιλικού
2 κουταλάκια ζάχαρη
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι καυτό πιπέρι τσίλι
Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το σκόρδο (αν θα βάλουμε) και το κρεμμύδι για ένα λεπτό για να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τα φύλλα δυόσμου, τη ζάχαρη, τον ζωμό, την κρέμα, το αλάτι και το τσίλι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό μέχρι να κοχλάσει και ψήνουμε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά ή στον βαθμό που θέλουμε. Τα στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με τη σος. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.