ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Έλον Μασκ παρομοιάζει την ιδιοκτησία του Twitter με… τρενάκι του τρόμου

Kathimerini.gr

Το να διοικείς το Twitter είναι ένα «οδυνηρό» εγχείρημα είπε στο BBC Έλον Μασκ, παρομοιάζοντας με «ένα τρενάκι του τρόμου» την εμπειρία του. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε επίσης ότι θα πουλούσε την εταιρεία εάν εμφανιζόταν το κατάλληλο άτομο.

Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla και την εταιρεία πυραύλων SpaceX, αγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια τον περασμένο Οκτώβριο.

Η συνέντευξη του στο BBC, από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι μαζικές απολύσεις, η παραπληροφόρηση και οι εργασιακές του συνήθειες.

Όπως δήλωσε, οι τελευταίοι μήνες είναι πραγματικά πολύ αγχωτικοί, αλλά εξακολουθεί να αισθάνεται ότι ορθώς αγόρασε την εταιρεία. Παράλληλα πρόσθεσε πως τα πράγματα πάνε καλά, με βάση τη λογική και ότι η χρήση της πλατφόρμας έχει αυξηθεί.

Ωστόσο, ο αυξημένος φόρτος εργασίας για τον ίδιο, έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες φορές να κοιμάται στο γραφείο και συγκεκριμένα σε ένα καναπέ, σε μία βιβλιοθήκη στην οποία δεν πηγαίνει κανείς.

Μάλιστα παραδέχτηκε πως μερικές φορές έβαλε ο ίδιος τρικλοποδιά στον εαυτό του με ορισμένα αμφιλεγόμενα tweets και πως μάλλον δεν θα έπρεπε να αναρτά μετά τις 3 το πρωί.

Δεν ήταν εύκολη η απόλυση σχεδόν 6.500 ατόμων

Συζητώντας τα οικονομικά του Twitter, υποστήριξε πως οι περισσότεροι διαφημιστές της εταιρείας έχουν επιστρέψει. Ενώ πρόσθεσε ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού από σχεδόν 8.000 άτομα την εποχή που αγόρασε την εταιρεία σε περίπου 1.500 άτομα δεν ήταν εύκολη.

Η αποχώρηση πολλών μηχανικών του Twitter από τότε που ο Μασκ αγόρασε την εταιρεία έχει εγείρει ανησυχίες για τη σταθερότητα της πλατφόρμας, σημειώνει το BBC.

Αν και αναγνώρισε ορισμένες δυσλειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών στον ιστότοπο, τόνισε ότι οι διακοπές δεν κράτησαν πολύ και η πλατφόρμα αυτή τη στιγμή λειτουργεί καλά.

Προσπάθεια μείωσης των fake news

Αναφορικά με την παραπληροφόρηση και τη ρητορική μίσους, ο Μασκ υποστήριξε ότι έχει μειωθεί από την εξαγορά και μετά και ότι οι προσπάθειές του να διαγράψει bots –αυτοματοποιημένους λογαριασμούς– θα μειώσουν τις ψεύτικες ειδήσεις.

Αλλά πολλοί ανεξάρτητοι ειδικοί διαφωνούν, όπως μεταδίδει το BBC.

Μια μελέτη -και υπάρχουν αρκετές άλλες στην ίδια γραμμή- διαπίστωσε ότι η αλληλεπίδραση με δημοφιλείς λογαριασμούς που διαδίδουν παραπληροφόρηση αυξήθηκε μετά την εξαγορά του Μασκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

X