ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να γίνετε δισεκατομμυριούχος: Βήμα πρώτο - Παρατήστε το πανεπιστήμιο

Πραγματική ιστορία

Money Review

Ο Dylan Field ήταν περίπου τριών ετών όταν η οικογένειά του αγόρασε τον πρώτο της υπολογιστή, πυροδοτώντας το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία. Δεν έμαθε απλά να τον χρησιμοποιεί, αλλά έδειξε και στους γονείς του. Σήμερα, στα 30 του, η τεχνολογία μόλις τον έκανε δισεκατομμυριούχο. Για να φτάσει ως εδώ, όμως, χρειάστηκε να παρατήσει το πανεπιστήμιο.

Ο Field δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλός μαθητής. Ακόμα και στο Λύκειο κινδύνευε να σταματήσει το σχολείο, ώσπου μπήκε στην ομάδα της ρομποτικής και άρχισε να κάνει μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου. Έκανε αίτηση να φοιτήσει στο Berkeley, αλλά απορρίφθηκε και έτσι, τελικά γράφτηκε στο Brown University.

Όμως, στο τρίτο έτος των σπουδών του έκανε τα χαρτιά του για την υποτροφία του δισεκατομμυριούχου Peter Thiel, ο οποίος δίνει στους αιτούντες χρηματοδότηση 100.000 δολαρίων για να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους και να κυνηγήσουν κάποια επιχειρηματική ιδέα.

Ο Field πρότεινε ένα νέο λογισμικό που θα προσάρμοζε drones για να παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους και να «πιάνουν» τους απρόσεκτους οδηγούς. Το λογισμικό αποδείχθηκε χρήσιμο στο να κάνει του δρόμους ασφαλέστερους και έτσι ο Field άφησε το Brown και έστησε μια εταιρεία drones. Δυστυχώς, η εταιρεία αυτή δεν τα πήγε καλά. Όμως η επόμενη ιδέα του, η Figma, «απογειώθηκε».

Η εταιρεία λογισμού για design, που θεωρείται «το Google Docs του design», εξαγοράστηκε προ ημερών από την ανταγωνιστική Adobe αντί 20 δισ. δολαρίων.

Ο Field, που είναι ντροπαλός και αποφεύγει τη δημοσιότητα, έγινε δισεκατομμυριούχος και ένας από τους πιο πολυσυζητημένους επιχειρηματίες της τεχνολογίας.

Η άνοδος της Figma υπήρξε μετεωρική, ακόμα και για τα δεδομένα της Silicon Valley. Το 2018, η εταιρεία είχε αποτιμηθεί στα 115 εκατ. δολάρια και πέρυσι άντλησε χρηματοδότηση σε αποτίμηση 10 δισ. δολαρίων.

Παιδί-θαύμα

Παιδί γονιών της εργατικής τάξης, ο Field έδειξε από νεαρή ηλικία ότι ήταν διαφορετικός. Ο πατέρας του διαπίστωσε ότι ήταν «λίγο παράξενος», όταν έλυνε κιόλας προβλήματα της άλγεβρας από τα 6 του. Μάλιστα, βαριόταν στο γυμνάσιο και έτσι προτιμούσε να περνά τις ώρες του με τον επιστάτη του σχολείου, ο οποίος ήταν μαθηματικό μυαλό.

Στα επόμενα χρόνια, εμφανίστηκε ως ηθοποιός σε θεατρικά έργα και σε διαφημίσεις (η εμφάνισή του σε τηλεοπτικές διαφημίσεις των Windows XP ίσως να αποτελούσε προάγγελο της καριέρας του στην τεχνολογία). Ο ίδιος, μάλιστα, λέει ότι ενσωμάτωσε την εμπειρία του από την υποκριτική στο πώς δουλεύει η Figma. Στόχος του ήταν να αντιγράψει αυτή την ενέργεια και την αίσθηση του αυτοσχεδιασμού για τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί πάνω σε κάτι.

Άλλωστε, ο Field λέει ότι ο προγραμματισμός είναι «ό,τι πιο κοντινό έχει δει στη μαγεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση