Money Review
Η ενεργειακή κρίση απειλεί την επιβίωση των εστιατορίων σε όλη την Ευρώπη, καθώς οι επιχειρήσεις του κλάδου βλέπουν το ενεργειακό τους κόστος να εκτινάσσεται, την ίδια στιγμή που οι πελάτες τους αναγκάζονται να περικόψουν περιττά έξοδα, αφού ο υψηλός πληθωρισμός «ροκανίζει» το διαθέσιμο εισόδημά τους. Έχοντας ήδη περάσει την κρίση του κορωνοϊού και των lockdowns, κάποια εστιατόρια επιστρατεύουν ευφάνταστες λύσεις για να ξεπεράσουν και αυτή τη δυσκολία.
Μία παμπ του Δουβλίνου, για παράδειγμα, καθιερώνει μία ημέρα την εβδομάδα στην οποία χαμηλώνει τη θέρμανση και κάνει έκπτωση στους λογαριασμούς των πελατών της κατά 20%.
Το Doyle’s Corner καλεί τους πελάτες να φέρουν το παλτό τους και να φάνε 20% φθηνότερα κάθε Τρίτη του Οκτωβρίου.
«Χαμηλώνουμε τη θέρμανση. Chill μαζί μας κάθε Τρίτη του Οκτωβρίου. Φέρτε το παλτό σας και κερδίστε έκπτωση 20% στον λογαριασμό του φαγητού σας», γράφει η παμπ στους λογαριασμούς της στα social media.
So now there is a chill in the air with a bag of coal gone from €16 a bag to €33 we thought now might be a good time to launch our new Tuesday promo
— Doyle's Corner D7 (@DoylesCornerDub) September 24, 2022
Bring yer coat and get 20% off your food bill.
Book a table https://t.co/5SUViuigAv#grabyercoat pic.twitter.com/45EhXTagjt
Στην Ιρλανδία, τα τιμολόγια του ρεύματος και του φυσικού αερίου αυξήθηκαν έως και κατά 49% τον Οκτώβριο.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα προσωρινό πρόγραμμα στήριξης ύψους 1,25 δισ. ευρώ, με βάση το οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν έως και 10.000 ευρώ τον μήνα, ως προστασία από το υψηλό ενεργειακό κόστος.