Kathimerini.com.cy
Για μένα το χούμους πρέπει να είναι ποιοτικό. Αυτό εξασφαλίζεται μόνο αν το φτιάξω στο σπίτι και έτσι είμαι σίγουρη για την ποιότητα των υλικών! Πιο κάτω η δική μου συνταγή, με φρεσκοψημένα ρεβίθια, ποιοτικό ταχίνι, μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού και χωρίς σκόρδο. Αν σας αρέσει βέβαια, μπορείτε να τον συμπεριλάβετε. Συνοδεύουμε μαζί με τα υπέροχα σπιτικά μου πιτάκια φτιαγμένα με αραβική πίτα.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Υλικά
300 γρ. ξηρά ρεβίθια, ψημένα μέχρι να μαλακώσουν
100 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
150 ml ζεστό νερό
70 γρ. ταχίνι
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
1. Στο πολυμίξερ ρίχνουμε τα ψημένα ρεβίθια με το λεμόνι, το νερό, το ταχίνι, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και αλέθουμε μέχρι να έχουμε έναν πολτό.
2. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, διακοσμούμε με λίγο αλεσμένο κύμινο και σερβίρουμε με κομμένα λαχανικά ή πιτάκια.