ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πιο υγιεινό Banoffee

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια φρέσκια εκτέλεση του κλασικού αγγλικού Banoffee! Είναι η πιο υγιεινή συνταγή για Banoffee και εξαιρετικά εύκολη, νόστιμη και επίσης πολύ χαριτωμένη!

Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 10’
Χρόνος ψύξης: 1 ώρα
Μερίδες; 12
Θερμίδες ανά μερίδα: 310 kcal, θερμίδες ανά 100 γρ. 235 kcal
Θα χρειαστούμε ένα ταψί ή πυρέξ, 20Χ15Χ8 εκ.

ΥΛΙΚΑ:

Για τη βάση:

200 γρ. βρώμη
50 γρ. coconut oil, λιωμένο
50γρ. μέλι

Για την καραμέλα με χουρμάδες:

300 γρ. χουρμάδες, ζυγιασμένοι χωρίς κουκούτσια
120 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα
40 γρ. smooth φυστικοβούτυρο
1 πρέζα αλάτι

Για τη στρώση με μπανάνες:

4 μέτριες, ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες
Λίγο χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν οι μπανάνες

Για την επικάλυψη:

400 g (1 κουτάκια) κρέμα καρύδας (coconut whipping cream) διατηρημένο στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε
40 γρ. σιρόπι σφενδάμου
Ξύσμα σοκολάτας υγείας για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Πρώτα φτιάχνουμε την καραμέλα με χουρμάδες. Βάζουμε τους χουρμάδες σε μέτρια κατσαρόλα και τους καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε μέχρι το νερό να κοχλάσει. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την καλύπτουμε. Αφήνουμε τους χουρμάδες να μουλιάσουν για 6-7 λεπτά. Τους στραγγίζουμε και ρίχνουμε στο πολυμίξερ με το γάλα καρύδας, το φυστικοβούτυρο και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. (Η καραμέλα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα)
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το λάδι καρύδας και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στη βάση του πυρέξ μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος ψησίματος, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά μέχρι να το χρειαστούμε.
3. Απλώνουμε την καραμέλα ομοιόμορφα πάνω από τη βάση.
4. Στρώνουμε τις κομμένες μπανάνες πάνω από την καραμέλα και περιχύνουμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
5. Για να φτιάξουμε την επικάλυψη κρέμας καρύδας, σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε την κονσέρβα κρέμα καρύδας. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να σχηματίζει κορυφές. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε μέσα σιγά-σιγά το σιρόπι σφενδάμου. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τις μπανάνες. Βάζουμε το Banoffee στο ψυγείο για να παγώσει, για 1-2 ώρες ή όλο το βράδυ. Λίγο πριν σερβίρουμε, τελειώνουμε με τα ξύσματα σοκολάτας για γαρνίρισμα. Η πρώτη φέτα θα είναι λίγο ακατάστατη και ζόρικη, οπότε κόψτε μία μικρή ποσότητα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X