Kathimerini.com.cy
Αυτή η γιορτινή συνταγή με φιλέτα κοτόπουλο, φρέσκους κόκκους πιπεριού και κρέμα είναι μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να προετοιμάσετε σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η συνταγή της σάλτσας πράσινου πιπεριού περιλαμβάνει κονιάκ, πράσινους κόκκους πιπεριού και sour cream!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 20 λεπτά
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 280 kcal
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
500 γρ. φιλέτα κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε φέτες 4 εκ.
Αλάτι και πιπέρι
30 γρ. βούτυρο
45 ml κονιάκ
120 ml ζεστό νερό
1 ζωμό κότας KNORR, θρυμματισμένο
2 κουτ. γλυκού στραγγισμένους πράσινους κόκκους πιπεριού σε άλμη
70 ml sour cream
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα κομμάτια κοτόπουλο και στις δύο πλευρές.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το κονιάκ στο τηγάνι, το νερό, τον ζωμό και τους πράσινους κόκκους πιπεριού. Στην συνέχεια μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μειωθούν ελαφρώς τα υγρά. Τέλος προσθέτουμε το sour cream.
Επιστρέφουμε τα φιλέτα γαλοπούλας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com