Kathimerini.com.cy
Δείτε πώς φτιάχνουμε μαζί το καλύτερο ριζότο μανιταριών και τρούφας σε λιγότερο από 40 λεπτά. Φορτωμένο με γεύση μανιταριών, υπέροχης μαύρης τρούφας και λευκό κρασί. Είναι ένα σούπερ πιάτο για δείπνο και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό το μαύρο ριζότο για να εντυπωσιάσετε τους φίλους, την οικογένεια ή ένα date. Είναι ένα από αυτά τα πιάτα που έχει τη φήμη ότι είναι δύσκολο να γίνει, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα από τα απλούστερα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 470 kcal ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ:
80 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 λευκά μανιτάρια button, κομμένα σε φέτες
250 γρ. μαύρο ρύζι για ριζότο Gallo
600 γρ. νερό στο οποίο διαλύουμε έναν κύβο ζωμού λαχανικών
300 γρ. λευκό κρασί ξηρό
80 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
20 γρ. μαύρη πάστα τρούφας
Αλάτι και πιπέρι
Για να σερβίρουμε:
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρωματιστούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο βούτυρο. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά.
3. Προσθέτουμε ρύζι ριζότο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό, μέχρι το βούτυρο να απορροφηθεί σχεδόν όλο.
4. Ανεβάζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, ανακατεύοντας συνεχώς.
5. Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό με τον ζωμό και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το νερό. Αυτό θα πάρει σχεδόν 20 λεπτά, οπότε το ριζότο θα πρέπει να είναι έτοιμο.
6. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί παρμεζάνα και την πάστα τρούφας. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, έξτρα παρμεζάνα αν θέλουμε και μια φέτα λεμονιού.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com