ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοτόσουπα με λαχανικά

Όταν το κρύο γίνεται πιο έντονο, λίγα πράγματα είναι τόσο παρήγορα όσο ένα πιάτο αχνιστής κοτόσουπας

Γράφει η Νένα Ισμυρνόγλου

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 20'

Χρόνος: 1 ώρα και 10' μαγείρεμα

Όταν το κρύο γίνεται πιο έντονο, λίγα πράγματα είναι τόσο παρήγορα όσο ένα πιάτο αχνιστής κοτόσουπας. Εδώ τη φτιάχνουμε με φρέσκα λαχανικά, αρωματικό ζωμό και τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου.

Υλικά

1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 6-8 κομμάτια
2 καρότα, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πράσα, σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη πατάτα, σε μικρά κυβάκια
1 γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και σε κυβάκια
2 φύλλα δάφνης
2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
100 ml ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε την κοτόσουπα με λαχανικά βάζουμε το κοτόπουλο σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με 1.300 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ξαφρίζοντας για όσο χρειάζεται.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και τοθυμάρι και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος.

Μόλις κρυώσει λίγο το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα και σε αυτήν σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον λεμονοχυμό, αλατοπίπερο και βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X