Kathimerini.com.cy
Αυτό το κέικ banana bread είναι χορτοφαγικό και vegan.
Μπορείτε να το απολαύσετε σαν πρωινό ή σαν ένα γλυκό σνακ το απόγευμα. Η πλούσια γεύση του καφέ τού δίνει μια ξεχωριστή γεύση, ενώ η κρεμώδης μπανάνα δημιουργεί την τέλεια μαλακή υφή.
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Μερίδες: 10 (περίπου)
Θερμίδες: 280 kcal ανά 100 γρ.
Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί 22Χ11Χ6 εκατ. (loaf pan) στρωμένη η βάση του με λαδόχαρτο
ΥΛΙΚΑ:
150 γρ. γάλα βρόμης
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
260 γρ. (3 μεγάλες ή 6 μικρές) ώριμες μπανάνες, λιωμένες με ένα πιρούνι
50 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα
200 γρ. αλεύρι ζέας
200 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
45 γρ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C, στον αέρα.
2. Βάζουμε το γάλα βρόμης σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον καφέ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο καφές.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το λάδι και το θαλασσινό αλάτι. Τέλος, προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε καλά.
4. Αδειάζουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κέικ μας και να βγει καθαρό ένα μαχαίρι βυθισμένο στο κέντρο του. Μόλις το κέικ μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com