Kathimerini.com.cy
Το χαλούμι και τα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν σε αυτό το κλασικό ψητό σάντουιτς μια φθινοπωρινή πινελιά.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 430 kcal
ΥΛΙΚΑ:
30 γρ. αλατισμένο βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
100 γρ. χυμός μήλου
Φρέσκα φύλλα θυμαριού
Φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
8 φέτες παραδοσιακό χαλούμι «Η ΓΙΑΓΙΑ» ΑΛΑΜΠΡΑ
4 φέτες ψωμί καρβέλι
2 κ.σ. μαρμελάδα δαμάσκηνο ή σύκο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον χυμό μήλου, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα νερά και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το θυμάρι, το φασκόμηλο και τη θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά, μαγειρεύουμε άλλο ένα λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
2. Ζεσταίνουμε ένα άλλο μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
3. Αλείφουμε το εξωτερικό και εσωτερικό κάθε φέτας ψωμιού με ελαιόλαδο. Στο εσωτερικό των κομματιών ψωμιού, στρώνουμε ομοιόμορφα το χαλούμι, το κρεμμύδι και τη μαρμελάδα. Προσθέτουμε το πάνω κομμάτι ψωμιού.
4. Τοποθετούμε τα σάντουιτς στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές, περίπου 3-5 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα φασκόμηλου και θυμαριού.