Kathimerini.com.cy
Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές το συγκεκριμένο πιάτο, ωστόσο η συνταγή που μου αρέσει πραγματικά είναι μια από τον Λίβανο όπου το φτιάχνουν με τον πιο κάτω τρόπο. Είναι η κλασική παραδοσιακή συνταγή του shish taouk που πήρα από τη γιαγιά της νύφης μου, που είναι Λιβανέζα.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαριναρίσματος: 3 Ώρες
Χρόνος ψησίματος: 15΄
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι λιωμένο σκόρδο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά πάπρικα
Λίγες φέτες κρεμμύδι
Λίγο πράσινο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάστα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο (προαιρετικά), το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ρίχνουμε μέσα τους κύβους κοτόπουλου, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει καπάκι. Ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 4-5 περίπου λεπτά περίπου την κάθε πλευρά, κρατώντας το τηγάνι κλειστό κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του ψησίματος. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε κομμάτια αραβικής πίτας και το σερβίρουμε με κομμάτια κρεμμυδιού και πράσινη πιπεριά.