Φωτογραφία αρχείου.
Αύξηση 20% στην τιμή του πορτοκαλιού θα δουν το επόμενο διάστημα στα ράφια των υπεραγορών οι καταναλωτές. Όπως εξήγησε στο ένθετο «Επιχειρείν» και την Μαρία Ηρακλέους ο director της ΚΕΑΝ, Κρις Μαρκίδης ο λόγος των ανατιμήσεων είναι ο τριπλασιασμός σε κόστος του χυμού πορτοκαλιού, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που επηρέασε την απόδοση σοδιάς ανά το κόσμο.
Ερωτηθείς από ποιες αγορές εισάγουμε χυμό πορτοκαλιού, ο κ. Μαρκίδης απάντησε «από Βραζιλία, Αμερική, Ισπανία και Αίγυπτο. Η παραγωγή πορτοκαλιών στην Κύπρο έχει δυστυχώς μειωθεί σε ένα πάρα πολύ μεγάλό βαθμό λόγω ανάπτυξης γης».