ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα διαβατήρια σε μερικά χρόνια θα είναι άχρηστα - Πώς θα ταξιδεύουμε;

Το ταξίδι σε ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου πρόκειται να γίνει ακόμα πιο ομαλό το επόμενο έτος

Money Review

Το ταξίδι σε ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου πρόκειται να γίνει ακόμα πιο ομαλό το επόμενο έτος.

Από το 2024 ότι το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης θα εισαγάγει αυτοματοποιημένη άδεια μετανάστευσης, η οποία θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια, χρησιμοποιώντας μόνο βιομετρικά δεδομένα.

«Η Σιγκαπούρη θα είναι μια από τις πρώτες λίγες χώρες στον κόσμο που θα εισαγάγει αυτοματοποιημένη άδεια μετανάστευσης χωρίς διαβατήριο», ανακοίνωσε η υπουργός Επικοινωνίας Josephine Teo.

Η βιομετρική τεχνολογία, μαζί με το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιο βαθμό στο αεροδρόμιο Changi σε αυτοματοποιημένες λωρίδες στα σημεία ελέγχου μετανάστευσης.

Ωστόσο, οι επερχόμενες αλλαγές «θα μειώσουν την ανάγκη των επιβατών να παρουσιάζουν επανειλημμένα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα», είπε η Teo.

Τα βιομετρικά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός «ενιαίου διακριτικού ελέγχου ταυτότητας» που θα χρησιμοποιείται σε διάφορα αυτοματοποιημένα σημεία επαφής – από την παράδοση αποσκευών έως την επιβίβαση – εξαλείφοντας την ανάγκη για ταξιδιωτικά έγγραφα όπως τα διαβατήρια.

Ωστόσο τα διαβατήρια θα εξακολουθούν να απαιτούνται για πολλές χώρες εκτός της Σιγκαπούρης που δεν προσφέρουν άδεια χωρίς διαβατήριο, τόνισε η Teo.

Το μέλλον των ταξιδιών;

Τα ταξίδια με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και η βιομετρική ταυτοποίηση θα μπορούσε σύντομα να είναι το μέλλον του ταξιδιού, λένε οι παρατηρητές, σύμφωνα με το CNN.

Το 2018, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι εισήγαγε «Έξυπνες Πύλες», οι οποίες χρησιμοποιούν αναγνώριση προσώπου για την επαλήθευση της ταυτότητας των ταξιδιωτών σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Οι επιβάτες επιτρέπεται επίσης να χρησιμοποιούν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ή τις σαρώσεις προσώπου για έλεγχο ταυτότητας, αντί να βασίζονται σε φυσικά διαβατήρια.

Αλλού στον κόσμο, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιο βαθμό σε αεροδρόμια του Χονγκ Κονγκ, του Τόκιο, του Νέου Δελχί, του Λονδίνου και του Παρισιού μεταξύ άλλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση

X