ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον ρυθμό της COVID-19 ξανά η Κίνα

Επί ποδός βρίσκονται για ακόμη μία φορά οι κινεζικές αρχές, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 σε όλη τη χώρα

Kathimerini.gr

Επί ποδός βρίσκονται για ακόμη μία φορά οι κινεζικές αρχές, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 σε όλη τη χώρα και τους πέντε θανάτους που καταγράφηκαν, τις τελευταίες ημέρες, στο Πεκίνο. Η κινεζική κυβέρνηση, που τον τελευταίο καιρό επιχείρησε μια ελεγχόμενη και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, επέστρεψε στους δρακόντειους περιορισμούς κλείνοντας πάρκα και μουσεία στην πρωτεύουσα και πραγματοποιώντας μαζικές διαγνωστικές εξετάσεις, τη στιγμή που αυξάνονται τα σύννεφα για τις συνέπειες της «μηδενικής ανοχής στην COVID-19» στην πορεία της οικονομίας της.

Χθες τα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθαν σε 28.127, που είναι τα περισσότερα από τον Απρίλιο. Πάνω από τις μισές λοιμώξεις καταγράφηκαν στην Κουανγκτσόου της νότιας Κίνας και τη νοτιοδυτική περιφέρεια Τσονγκίνγκ. Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται και στο Πεκίνο. Ήδη οι Αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους περιορίζοντας τις μετακινήσεις.

Οι Αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας προειδοποίησαν τη Δευτέρα ότι βρίσκονται αντιμέτωπες με την πιο δύσκολη δοκιμασία από την αρχή της πανδημίας. Έτσι επέβαλαν ελέγχους στην είσοδο της πόλης, ώστε όσοι Κινέζοι θέλουν να εισέλθουν στην πρωτεύουσα να υποβάλλονται σε τεστ επί τρεις ημέρες προτού λάβουν το πράσινο φως. Χθες, επίσης, έκλεισαν θεματικά πάρκα αλλά και το Πάρκο Τσαογιάνγκ, που είναι δημοφιλές σε όσους θέλουν να αθληθούν ή να κάνουν πικνίκ. Για την είσοδο στα δημόσια κτίρια είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ, το πολύ 48 ωρών.

Μέτρα και στη Σαγκάη

Παρόμοια μέτρα επιβλήθηκαν και σε όσους θέλουν να επισκεφθούν τη Σαγκάη, όπου επί πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους δεν επιτρέπεται να εισέλθουν σε εμπορικά κέντρα και εστιατόρια. Επίσης έκλεισαν οι χώροι πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Παρά τη σχετική χαλάρωση, η Κίνα εξακολουθεί να επιβάλλει τους αυστηρότερους περιορισμούς κατά της COVID-19 παγκοσμίως. Τα τελευταία μέτρα στο Πεκίνο, μάλιστα, δημιούργησαν έντονη ανησυχία στους επενδυτές για την οικονομία, προκαλώντας αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση