ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σεισμός στην Τουρκία: «Efharisto poli file» - Το πρωτοσέλιδο της Hurriyet για τη βοήθεια της Ελλάδας

Το δικό της «ευχαριστώ» στην Ελλάδα για τη βοήθεια μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου λέει η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet»

Kathimerini.gr

Το δικό της «ευχαριστώ» στην Ελλάδα για τη βοήθεια μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου λέει η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

«Efharisto poli file» αναγράφεται στο εξώφυλλο της εφημερίδας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι σεισμόπληκτοι νιώθουν μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στους Έλληνες για τη βοήθεια που προσέφεραν μέσω της ΕΜΑΚ, ενώ ταυτόχρονα ξεχειλίζει η οργή κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, η εφημερίδα Cumuriyet αναφέρει «31 χιλιάδες νεκροί, ούτε μια παραίτηση», αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Τέλος, η εφημερίδα Sozcu αναφέρει: «Αποτύχαμε γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε γερανός δίχως την εντολή του Ερντογάν» και παραθέτει δηλώσεις πολιτικών που λένε «πήγα εκεί με εντολή του Ερντογάν», «έκανα αυτό με εντολή του Ερντογάν».

Τρεις άνθρωποι διασώθηκαν 198 ώρες μετά τον σεισμό

Περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, «θαύματα» εξακολουθούν να συμβαίνουν στα ερείπια κτιρίων στην Τουρκία, με τα διασωστικά συνεργεία να ανασύρουν επιζώντες. Ένας έφηβος 18 ετών και δύο νεαρά αδέρφια διασώθηκαν σήμερα το πρωί, σχεδόν 198 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Τα ρεπορτάζ για τις περιπτώσεις διάσωσης σεισμοπλήκτων που είχαν μείνει μια ολόκληρη εβδομάδα θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, ύστερα από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, προκαλούν συγκίνηση σε παγκόσμια κλίμακα. Καθώς όμως τα ευτυχή περιστατικά ήταν μετρημένα στα δάχτυλα το τελευταίο εικοσιτετράωρο και η αυλαία των επιχειρήσεων διάσωσης ετοιμάζεται να πέσει, τα βλέμματα στρέφονται στις τεράστιες προκλήσεις της επόμενης ημέρας για την Αγκυρα και τη Δαμασκό.

Από το Χαλέπι της Συρίας, όπου βρέθηκε χθες, ο βοηθός γραμματέας του ΟΗΕ και επικεφαλής του γραφείου ανθρωπιστικών υποθέσεων Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε ότι η φάση της διάσωσης στις δύο χώρες «πλησιάζει προς το τέλος της», με την έμφαση να πέφτει τώρα στην παροχή καταλύματος, τροφίμων και ψυχολογικής υποστήριξης στους επιζώντες. Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ τόνισε ότι ειδικά οι Σύροι «με το δίκιο τους αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι», καθώς η διεθνής κοινότητα δεν τους έχει προσφέρει μέχρι στιγμής την αναγκαία βοήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Οδοιπορικό της «Κ» στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας - Οι δυσκολίες μεταξύ στρατιωτικοποίησης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΚΟΣΜΟΣ