Το Axios, στην ανάλυση του σχετικά με την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας, σημειώνει: «Επιτέλους τελείωσε. Ο Έλον Μασκ είναι ιδιοκτήτης του Twitter, μετά από επτά μήνες, δύο μηνύσεις και ένα ιμότζι».
Και η ανάλυση προχωρά ως εξής:
Γιατί έχει σημασία: Το Twitter παραμένει μία παγκόσμια δημόσια πλατεία, παρά το γερασμένο κοινό του. Όταν πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες εξουσίας θέλουν να μοιραστούν πληροφορίες ή απόψεις, συνήθως το κάνουν μέσω Twitter.
Οι κανόνες του θα τεθούν τώρα από ένα άτομο, που τυχαίνει να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ένας από τους πιο ιδιόρρυθμους.
Για τους διαπραγματευτές: Είναι μια υπόμνηση 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων ότι τα υπογεγραμμένα συμβόλαια είναι δεσμευτικά, καθώς επίσης ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι όταν ορμάς προς το σημείο που γράφει: Υπογράψτε το όνομά σας στη διακεκομμένη γραμμή.
Για τους επικριτές του Έλον: Φανήκατε ανόητοι. Πρώτα θρηνούσε που θα το αγόραζε και μετά απολάμβανε την αδυναμία του να φύγει.
Για τους θαυμαστές του Έλον: Δείχνατε ακόμα πιο ανόητοι. Όχι μόνο για το αντίστροφο με την παραπάνω φράση, αλλά για την πεποίθηση ότι οι αγωγές θα αποκάλυπταν τη συνωμοτική ψυχή του Twitter.
Για τον Έλον: Πρέπει τώρα να βρει πώς να κάνει το Twitter να αξίζει περισσότερα από 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα κόστος που όλοι συμφωνούν ότι είναι πολύ υψηλό τον Οκτώβριο του 2022, ώστε να μπορεί τελικά να βρει έναν αγοραστή ή να το αλλάξει από ιδιωτική σε εταιρεία της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται και πωλούνται δημόσια, χωρίς να δεχθεί οικονομικά πλήγματα.
Είναι μία πολύ δύσκολη άσκηση. Αλλά όχι απαραίτητα αδύνατη, ειδικά εάν οι αγορές κάποια μέρα ανακάμψουν και ο Έλον καταφέρει να εξελίξει το Twitter σε μια εφαρμογή τύπου WeChat που ενσωματώνει άλλες υπηρεσίες, όπως το fintech και το εμπόριο.
Συμπέρασμα: Υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουμε, όπως το πώς καλύφθηκε το χρηματοδοτικό κενό και ποιος θα ενταχθεί στο Twitter σε βασικούς ρόλους, αλλά το μεγάλο ερώτημα έχει απαντηθεί.
Πηγή: Axios