ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπιλ Γκέιτς: Το Twitter του Έλον Μασκ «πυροδοτεί» την ψηφιακή πόλωση

«Αντί να υπάρχει ένα σύνολο αντικειμενικών μέτρων που να λαμβάνονται από μία συντονισμένη ομάδα, εν τέλει βλέπουμε έναν αυτοσχεδιασμό»

Kathimerini.gr

Η έλλειψη στρατηγικής του Έλον Μασκ στο Twitter ενισχύει την ψηφιακή πόλωση, ανέφερε ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, κληθείς να σχολιάσει τις κινήσεις του νέου ιδιοκτήτη της ψηφιακής πλατφόρμας.

Μάλιστα, ερωτηθείς πώς θα αντιμετώπιζε ο ίδιος μία τέτοια πόλωση, δήλωσε στους Financial Times πως δεν έχει την απάντηση καθώς «αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πιο ασαφή απ΄ ό,τι πριν από ένα χρόνο».

«Νομίζω ότι, σίγουρα, η κατάσταση στο Twitter, αναστατώνει τα πράγματα. Αντί να υπάρχει ένα σύνολο αντικειμενικών μέτρων που να λαμβάνονται από μία συντονισμένη ομάδα, εν τέλει βλέπουμε έναν αυτοσχεδιασμό», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η τεταμένη περίοδος για το Twitter ξεκίνησε από όταν ο Έλον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα έναντι 44 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο.

Πολλοί διαφημιστές εγκατέλειψαν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λόγω ανησυχιών σχετικά με τη στρατηγική του για τη διατήρηση του περιεχομένου, ενώ ο Μασκ έκανε δημοσκόπηση αυτή την εβδομάδα σχετικά με το αν θα πρέπει να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος.

Ο Γκέιτς, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θεωρεί πως οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης «πρέπει να επικεντρωθούν στα πράγματα που υποκινούν ταραχές ή οδηγούν σε τεράστιες παρανοήσεις, όπως τα εμβόλια, οι μάσκες κ.α.».

«Είναι αποθαρρυντικό ακόμη και για ένα άτομο που διαθέτει τον καλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό στον κόσμο, τεράστιο budget και κριτική σκέψη να βλέπει πως υπάρχουν σκεπτικιστικές έρευνες και θεωρίες συνωμοσίας που να κατηγορούν τους ανθρώπους πως φτιάχνουν εμβόλια απλώς για να πλουτίσουν», επισήμανε.

Την ίδια ώρα ο Γκέιτς επισημαίνει πως η πολωμένη πολιτική των ΗΠΑ είναι ένας από τους παράγοντες που αντιστρέφουν την πρόοδο στις παγκόσμιες προκλήσεις για την υγεία. «Ο βαθμός στον οποίο η υγεία παραμένει παγκοσμίως εκτός της ατζέντας είναι μια μεγάλη ανησυχία για εμένα», δήλωσε στους FT.

Οι χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για την επόμενη πανδημία

Οι ΗΠΑ, «οι οποίες δίνουν περισσότερη βοήθεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα αλλά μικρότερο μερίδιο από τους Ευρωπαίους δωρητές σε σχέση με το ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος», θα μπορούσαν οπωσδήποτε να κάνουν περισσότερα, πρόσθεσε.

Ο Μπιλ Γκέιτς επισήμανε πως οι χώρες πρέπει να προετοιμαστούν περισσότερο για την επόμενη πανδημία, ενώ παραδέχτηκε πως είναι απογοητευμένος από την έλλειψη προσοχής που λαμβάνει η ανάγκη για περισσότερες διαγνωστικές εξετάσεις παγκοσμίως.

Ο ίδιος παρομοίασε τις προκλήσεις στην μετά covid εποχή με το έργο της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης του 20ού αιώνα.

«Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό που έκανε ο κόσμος ήταν πραγματικά αρκετά εντυπωσιακό. Μέχρι στιγμής, η δική μας αντίδραση μοιάζει περισσότερο με αυτό που συνέβη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακό. Ελπίζω αυτό να μην σημαίνει ότι … χρειάζονται δύο πανδημίες για να πάρουμε τα πράγματα πιο σοβαρά», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση